Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

23.1.2022 23:18

Vaikka elokuvateatterien aukioloissa on taas ollut muutoksia, Hämähäkkimiehellä pyyhkii hyvin. Tom Hollandin kolmas Hämis-sooloilu, Spider-Man: No Way Home, on tässä vaiheessa yltänyt lipunmyynnillään Yhdysvalloissa neljänneksi maan kaikkien aikojen tuottavimpien elokuvien listalla. Kansainvälisiä tilastoja katsoessa se on sijalla kuusi, 1,69 miljardin dollarin kassavirralla.

Elokuvan tekijöille hyvä kassamenestys on luonnollisesti mieleistä, mutta heillä on tähtäimessä myös muuta. 94. Oscar-gaala järjestetään maaliskuun lopulla, ja Spider-Man: No Way to Home on oikeutettu kisaamaan parhaan elokuvan palkinnosta. Äänestykseen Oscar-ehdokkaista on ne jakavan Akatemian sääntöjen mukaan hyväksytty nyt 276 pitkää elokuvaa.

Oscar-patsas olisi Marvelille ja Sonylle mieluisa saavutus. Marvelille se tarkoittaisi supersankarielokuvien tunnustamista muuksi kuin tusinaviihteeksi. Yhtiö saavutti jo yhden etapin tällä matkalla, kun vuoden 2018 Black Panther sai ensimmäisenä sarjakuvaan pohjautuvana supersankarileffana Oscar-ehdokkuuden parhaan elokuvan kategoriassa. Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige on kertonut ajatuksistaan tähän liittyen näin:

– Mielestäni [myös] tämän tyyppiset elokuvat ansaitsevat tunnustusta. On hyvä, että väki käy elokuvissa, nousee ylös ja hurraa. On hyvä asia, kun yleisössä pyyhitään kyyneleitä, koska katsojat muistavat aiemmat elokuvakokemuksensa ja mitä ne ovat merkinneet heille. Minusta se on todella hyvä asia – sellainen asia, jonka tunnustamista varten Akatemia perustettiin aikoinaan.

 

Lähteet: ScreenDaily, Variety, MovieWeb, THR

Kuva: ©2021 CTMG. All Rights Reserved./ Marvel/Sony/SF Studios/ Spider-Man: No Way Home

Lisää luettavaa