Uuden DC-leffan kuvausalueella asuville luvassa unettomia öitä

Tuotantoyhtiö Warner Bros. tuo jälleen yhden DC-sarjakuvasankarin elokuvalliseen sooloseikkailuun. Samalla tapahtuu paluu Gothamin suurkaupunkiin, Batmanin kotikulmille. Uuden leffan aiheena ei kuitenkaan ole Batman, vaan hänen esimerkkiään seuraava Barbara Gordon alias Batgirl.

Vaikka kyse on amerikkalaisesta luomuksesta, leffaa kuvataan täyttä häkää Skotlannissa. Glasgow'n katuja on lavastettu tätä varten Gothamin kuosiin. Viime kesänä samoissa maisemissa kuvattiin supersankariraina The Flashia, mutta uusi leffatuotanto vaatii omanlaisensa puitteet - nyt mm. rakennusten seiniä on peitetty graffitikoristelluin valeseinin ja kuvausalueelle on lavastettu joulumyyjäistapahtuma.

Koska leffan kuvauksiin käytetään aidon kaupungin katuja, kuvausalueella asuvien ja työskentelevien ihmisten jokapäiväinen elämä on poikkeustilassa. Kulkua kaduilla on rajoitettu ja paikallisia on pyydetty odottamaan lupaa tulla ja mennä alueella, kun kuvauksissa on ns. tilanne päällä.

Asukkaita on myös tiedotettu mahdollisuudesta saada tuotantoyhtiöltä korvatulppia ja ikkunoihinsa erilaisia suojia ehkäisemään kuvausvalojen loistetta. Nämä lienevät tarpeen, sillä toimintaleffan kuvauksia jatketaan useina päivinä pikkutunneille asti.

Batgirl-rainaa tähdittää In the Heights -musikaalissa loistanut Leslie Grace ja J. K. Simmons uusii roolinsa komisario Gordonina. Tim Burtonin Batman-sovituksesta tuttu Michael Keaton on myös bongattu kuvauspaikalta. Leffan ohjaajina toimivat Adil El Arbi ja Bilall Fallah.


Lähteet: Metro.co.uk, ScreenRant, MovieWeb

Kuva: DC Comics

R. Isoviita 12.01.2022 klo 21:19

Uusimmat uutiset