Hollywood suree: Rakastettu tv-tähti Betty White on kuollut

31.12.2021 23:44

Suomessa erityisesti Tyttökullat-sarjasta muistettava komedienne Betty White on kuollut. Uransa loppuun asti aktiivisena pysyneen Whiten oli tarkoitus juhlistaa 100-vuotispäiväänsä nyt tammikuussa erikoistapahtumassa.

Tänään kotonaan Los Angelesissa kuolleen Whiten poismenosta tiedotti hänen agenttinsa Jeff Witjas. Erityisesti amerikkalaiskatsojille White tuli tutuksi vuosikymmenten saatossa mm. The Mary Tyler Moore Show’sta ja erilaisista visailuohjelmista. Hän voitti urallaan myös viisi Emmy-palkintoa, viimeisimmän vuonna 2010 vierailustaan sketsishow Saturday Night Livessa, napaten samalla yli 85-vuotiaana tittelin SNL:n vanhimpana juontajana.

Monet Hollywood-nimet ovat kommentoineet tv-legendan kuolemaa. Esim. näyttelijä Ryan Reynolds totesi maailman näyttävän nyt erilaiselta.

– Hän onnistui varttumaan vanhaksi, mutta jotenkin ei kuitenkaan tarpeeksi vanhaksi, Reynolds kirjoitti.

Saturday Night Livessa naurattanut ja nykyään omaa talkshow’taan juontava Seth Meyers muisteli Whiteä näin:

– Lepää rauhassa Betty White, ainut SNL-juontaja, jonka ikinä näin saavan seisovat suosionosoitukset juhlissa ohjelman jälkeen. Niissä hän tilasi vodkan ja hotdogin ja pysyi mukana ihan loppuun asti.

Ohjaaja Paul Feig ikävöi aurinkoisesta persoonastaan ja nopeasta älystään kehuttua Whitea niin ikään:

– Voi 2021, et sitten välittänyt livahtaa pois läimäisemättä vielä kerran vasten kasvoja? Niin surullista kuulla komedialegenda Betty Whiten poismenosta. On vaikea kuvitella maailmaa ilman häntä. Se on paljon vähemmän hauska paikka, ihan varmasti. Lepää rauhassa nerokas Betty.

 

Lähteet: THR, Deadline, Indiewire, Vanity Fair, TV Line

Kuva: Alan Light (CC)

Lisää luettavaa