Vastoin ennakkohuhuja: Harry Potter -erikoisohjelmassa nähdään myös kiistelty kirjailija

Cancel-kulttuuri velloo välillä äänekkäänä. Tämän on saanut tuta myös Harry Potter -tarinat luonut kirjailija J. K. Rowling. Rowlingin seksuaalivähemmistöjä koskeneet kommentit ovat saaneet osan Potter-faneista julistamaan sekä kirjasarjan että sen pohjalta luodut elokuvat pannaan. Koska myös osa Potter-leffasarjan näyttelijöistä on ilmaissut olevansa eri mieltä Rowlingin näkemysten kanssa, on kirjailijan huhuttu tulleen jätetyksi pois Harry Potter: Return to Hogwarts -erikoisohjelmasta.

Spesiaalin on tarkoitus ilmestyä julki tammikuun 1. päivänä. Se on tehty Potter-rainojen 20-vuotisjuhlien kunniaksi, ja kokoaa yhteen elokuvista tutut kasvot Daniel Radcliffesta Emma Watsoniin sekä Helena Bonham Carterista Robbie Coltraneen. J. K. Rowlingin pois jättäminen vaikutti mahdolliselta, koska kirjailijaa ei ole nähty spesiaalin trailerilla.

Olisi ollut suuri tapaus, jos Harry Potterin luoja olisi sivuutettu muistelosta. Nyt on kuitenkin varmistunut, että myös Rowling esiintyy erikoisohjelmassa omassa persoonassaan, joskin arkistomateriaalin kautta. Suomessa spesiaali on katsottavissa HBO Maxilta.


[Edit 29.12.21: Täsmennetty tietoa, miten J. K. Rowling on mukana ohjelmassa.]

Lähde: Independent

Kuva: HBO

R. Isoviita 28.12.2021 klo 19:04

Uusimmat uutiset

Viime vuoden kamppailupätkä Mortal Kombat saa jatkoa

Hahmoja riittää useampaankin osaan.

R. Isoviita

Disney vastasi Peter Dinklagen kritiikkiin

Konsulttiapua on haettu.

R. Isoviita

Tuorein Spider-Man-leffa tekee kovaa tiliä edelleen

Tekijöillä tähtäimessä myös muuta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...