Täysin tunnistamattomana – Ghostbusters: Afterlifessa oli mukana 24-sarjan vakiokasvo

14.12.2021 23:45

Haamujengin seikkailuja jatkava Ghostbusters: Afterlife on lämmittänyt monien franchisen fanien sydämiä nyt loppuvuodesta. Leffassa ovat myös alkuperäisen Haamujengin keskeisimmät hahmot jälleen kerran tutuissa rooleissaan. Tähän liittyi kuitenkin päänvaivaa, sillä alkujaan nelijäsenisen ryhmän näyttelijöistä enää vain kolme on elossa.

Jason Reitmanin ohjaamaa elokuvaa on kiitelty kuitenkin myös siitä, kuinka se teki kunniaa näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Harold Ramisille (1944-2014). Ramisin tulkitsemana tutuksi tullut Egon Spengler [spoilerivaroitus!] on mukana sekä leffan alku- että loppupuoliskolla, CGI:n avustuksella. Täysin pelkistä biteistä Spengleriä ei kuitenkaan elokuvaan luotu, vaan prosessissa luotettiin myös ammattinäyttelijän apuun.

Vaikka lopullisesta elokuvasta seikkaa on vaikea huomata, Ramisin sijasta kohtauksissa Egonia näyttelee varsinainen alan konkari, 1980-luvulta asti lukuisissa näkyvissäkin osissa esiintynyt Bob Gunton (s. 1945). Hänet on nähty aiemmin mm. 24-toimintasarjan kausilla 6-8 Valkoisen talon vakiohahmoihin kuuluneena Ethan Kaninina, Kallista kipua -sarjan kenraali Collinsina ja palkkatappajan tarpeessa olleena Noah Taylorina Täydellisissä naisissa.

Guntonin kasvot korvattiin lopulliseen elokuvaan CGI:llä. Prosessissa käytettiin Harold Ramisista ollutta kuvamateriaalia, mutta sitä mm. muokattiin iäkkäämmäksi hyödyntämällä Guntonin kasvojen ryppyjä.

 

Lähteet: SlashFilm, The Wrap

Kuva: Sony Pictures/ Ghostbusters: Afterlife, 2021

Lisää luettavaa