Onko vuoden menestyneimmän Hollywood-leffan titteli kohta No Time to Dien hallussa?

Viimeisin James Bond -leffa, No Time to Die, porskuttaa tämänkin viikonlopun jälkeen korkealla lipunmyyntitilastoissa. Tätä vuotta on vielä jäljellä sen verran, että kansainvälisesti vuoden menestyneimmän Hollywood-elokuvan titteli voi luiskahtaa vaikkapa vastikään ensi-iltaan saapuneelle Frank Herbert -versiointi Dyynille. Tällä hetkellä sen on kuitenkin vasta listan kymmenentenä, eikä James Bondkaan ole vielä hätyyttelemässä ykköstilaa.

Daniel Craigin jäähyväisleffa 007:na on silti tilaston kakkossijalla yli 525,6 milj. dollarin lipunmyynnillään. Joidenkin arvioiden mukaan elokuvan tulisi kerätä lippuluukuilta vielä vähintään n. 275 milj. dollaria lisää, jotta mm. sen useaan otteeseen viivästyneestä julkaisusta muodostuneet lisäkulut saataisiin katetuiksi.

Siinä missä Hollywoodin sarjakuvafilmatisoinnit ovat viime vuosina juhlineet myyntimenestyksinä, tällä haavaa listan tuottoisin sarjakuvaleffa on Marvel-seikkailu Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Se on listan neljäntenä yli 417,6 milj. dollarin lipputuloillaan. Vanhat jättihirviöt yhteen saattanut Godzilla vs. Kong on yli 50 milj. dollarin verran sen edellä.

Koko listan kuningas ei tule viidakosta, eikä meren syvyyksistä, vaan ns. baanalta. Fast & Furious -elokuvien tuorein osa, Fast & Furious 9, on 716,5 milj. dollarin lipputuloillaan edelleen vuoden huikein menestyjä. Hollywood-rainoista edes se ei kuitenkaan yllä vielä samoihin lukemiin kuin kiinalaiskomedia Hi, Mom (你好,李焕英), joka on helmikuisesta ensi-illastaan (Kiinassa) lähtien kerryttänyt kassaan jo yli 822 milj. dollaria.


Lähteet: SlashFilm, Forbes, ScreenRant, Box Office Mojo

Kuva: Universal/ F9, 2021

R. Isoviita 24.10.2021 klo 22:58

Uusimmat uutiset