Darren Aronofsky kertoi saavansa erikoista vihapostia floppileffaansa liittyen

20.10.2021 23:39

Mm. Unelmien sielunmessu– ja Black Swan -leffoillaan mainetta niittänyt Darren Aronofsky sai vuonna 2017 tuta täystyrmäyksen. Hänen toistaiseksi viimeinen elokuvansa Mother! julkaistiin tuolloin. Väitetysti luontoäidin ja jumalahahmon suhteesta kertonut leffa ei saanut nimekkäistä tähdistään (Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris ja Michelle Pfeiffer) huolimatta juhlia lippuluukuilla.

30 milj. dollaria maksaneen elokuvan tuotot jäivät hyvin heikoiksi: Yksin kotimaassaan se sai vain 17,8 milj. dollaria lipputuloja, ja kansainvälisetkin tuotot jäivät alle 27 milj. dollarin. Edes kriitikot eivät ottaneet elokuvaa avosylin vastaan.

Aronofskyn mukaan Mother!in myötä hän on saanut ainakin uransa erikoisinta palautetta. Leffaan liittyvässä postista käsikirjoittaja-ohjaaja ei ole kuitenkaan harmissaan:

– Maailmassa on niin paljon vihaisia ihmisiä, että aloin ihmetellä, mitä oikein tein. Saan ehkä ihan parasta vihapostia koskaan, mikä on mahtavaa.

Aronofsky on saanut postia mm. katsojalta, jolle Mother!in ympäristönsuojeluteema oli kuin punainen vaate. Tämä katsoja ilmoitti edesauttavansa planeetan tuhoamista niin perusteellisesti kuin mahdollista, kiitos kurjan elokuvakokemuksen.

– Näiden lisäksi on tietenkin se, että on ihmisiä, jotka tosiaan löysivät elokuvan ja ovat innoissaan siitä ja intohimoisia sitä kohtaan, ja he saavat muistamaan, miksi teen tätä työtä, Aronofsky toteaa.

 

Lähde: SlashFilm

Kuva: Paramount/Finnkino/ Mother!, 2017

Lisää luettavaa