No Time to Die jyrää lippuluukuilla kuin peto

2.10.2021 22:54

25. James Bond -seikkailu, No Time to Die, on viimein saapunut elokuvateattereihin, monen mutkan kautta. Elokuva on odotellut ensi-iltaansa jo pitkälti yli vuoden, ja vaikutta vahvasti siltä, että myös yleisöllä on ollut ikävä 007-agenttia. Ainakin No Time to Dien lipunmyyntiluvut viittaavat siihen.

Brittiagentin uusimman elokuvan keräämä kiinnostus on ollut huomattavan suurta eritoten Iso-Britanniassa ja Irlannissa. Vaikka koronapandemian vaikutukset näkyvät yhä elämän eri osa-alueilla, No Time to Die onnistui tekemään koko 007-elokuvasarjan kolmanneksi parhaimman avauksen saarivaltion alueella. Toisaalta se on saanut Iso-Britanniassa myös ennätyksellisen laajan levityksen – tätä leffaa pyöritetään peräti 772:n elokuvateatterin 3600:lla valkokankaalla.

Massiivinen levitys on taannut sen, että No Time to Die näyttää tässä vaiheessa päihittävän avaustuloksellaan esim. edeltäjänsä Skyfallin. Samalla se vaikuttaa kasvavan sellaiseksi ihmiset liikkeelle saavaksi tapaukseksi, jota Christopher Nolanin Tenetistä yritettiin leipoa viime vuonna. Vain pari päivää ensi-iltansa jälkeen uuden Bond-rainan on raportoitu keränneen esim. Saksassa jo 6,4 milj. dollarin lipputulot. Myös Suomessa leffa paistattelee Finnkinon kymmenen katsotuimman kärkipaikalla.

Daniel Craigin viimeinen Bond ei ole vielä kuitenkaan saapunut kaikkialle. Esim. Kiinan ja Venäjän suurilla markkinoilla leffan on määrä tulla ensi-iltaan vasta vähän myöhemmin.

 

Lähteet: Variety, Finnkino

Kuva: Nicola Dove © 2021 DANJAQ, LLC AND MGM. ALL RIGHTS RESERVED/No Time to Die

Lisää luettavaa