Voiko suuresti kehuttua The Green Knightia striimata pian? – Kyllä ja ei.

12.8.2021 12:45

Dev Patelin tähdittämä eeppinen seikkailu The Green Knight on lumonnut monet arvostelijat mm. tyylillään ja kerronnallaan. Ritariksi tahtovasta nuorukaisesta kertova raina on tulossa näillä näkymin Suomen valkokankaille 10.9.21. Elokuvan voi katsoa myös kotona, mutta siinä on haasteensa.

Sir Gawainin tarinan voi katsoa kotisohvalta tuotantoyhtiö A24:n verkkopalvelun kautta jo nyt elokuussa. Elokuvayhtiön virtuaalinen ”katseluhuone” avautuu kuitenkin vain lipun ostaneille muutamaksi tunniksi, eikä katselu onnistu Suomesta käsin ilman kikkailua. Tässä tapauksessa kikkailu tarkoittaa Tor-verkon hyödyntämistä – A24:n Screening Room -palvelu toimii vain asiakkailla, joiden sijainti vaikuttaisi olevan Yhdysvalloissa.

The Green Knightin 20 dollarin (n. 17 euroa) striimauslipun voi maksaa luottokortilla suoraan A24:n palvelussa, joka antaa katsojan valita, pyörittääkö leffaa selaimessa tietokoneensa näytöllä, vai isommalla ruudulla Apple TV:n tai Chromecastin välityksellä. Tekstitystä elokuvaan ei saa suomeksi, mutta englanniksi kyllä.

Teknisten haasteiden jälkeen The Green Knightin pitäisi olla katsottavissa verkon välityksellä, mutta ei milloin tahansa: Leffa tulee nähtäväksi striimauspalveluun torstaina 19. päivä tätä kuuta klo 4 aamuyöllä (Suomen aikaa). Siitä eteenpäin katseluaikaa on nelisen tuntia, eli elokuvan voi välillä myös pysäyttää. Helpoimmin The Green Knightin pääsee ehkä kuitenkin näkemään perinteisesti teattereissa, joiden esitysaikataulut voi tarkistaa Nytleffaan.fi:stä.

 

Lähteet: A24, Movieweb

Kuva: Finnkino/The Green Knight, 2021

Lisää luettavaa