Batmanin ääniraita sai säveltäjän harmistumaan

Säveltäjä Danny Elfmanin uralle on mahtunut monenmoista aina bänditoiminnasta Simpsonien tunnusmusiikkiin. Elfman on myös usein ollut se kaveri, jonka puoleen ohjaaja Tim Burton on kääntynyt elokuviensa musiikin takia.

Kaksikon alkutaipaleelle kuuluu mm. Batman-versiointi vuodelta 1989, jossa Michael Keaton näytteli tummanpuhuvaa viittasankaria. Vaikka kyseinen leffa on edelleen pidetty tapaus niin Batman-versiointien kuin yleensä sarjakuvafilmatisointien joukossa, säveltäjämestari Elfmanilla ei ole elokuvasta kaikkein kultaisimpia muistoja.

- Olin hirvittävän murheissani sen ääniraidasta. He tekivät sen vanhan liiton malliin, missä luodaan musiikki ja annetaan se sitten "ammattilaisille", jotka vääntelevät nuppejaan ja vievät sen muun äänimaailman joukkoon. Ja se prosessi oli noina vuosina mennyt ihan vinksalleen. Tallensimme [useamman kanavan äänitteen] kolmelle kanavalle - oikealle, keskimmäiselle, vasemmalle - ja he yksinkertaisesti ottivat keskimmäisen kanavan pois kokonaan, Elfman kuvailee turhautuneena.

Hänen mukaansa äänityöstä ei huolehdittu kunnolla. Säveltäjän tuntemukset lopputuloksesta puhuvat paljon:

- Tajusin, että olisin voinut panna orkesterin soittamaan ihan mitä tahansa. Olisin voinut tehdä koko musiikin elokuvaan vain jollakin lyömäsoittimella, huuliharpulla ja banjolla, koska lopputuloksessa et kuitenkaan kuule kuin lyömäsoittimen iskut joissakin tärkeissä kohdissa. Muuten et todella kuule, mitä orkesteri siellä tekee.


Lähde: Indiewire

Kuva: Warner Bros./ Batman, 1989

R. Isoviita 02.05.2021 klo 18:15

Uusimmat uutiset

Tom Cruise palautti palkintojaan takaisin

Golden Globe -palkintojen taustaorganisaatio vastatuulessa.

R. Isoviita

Legendaarisen toimintajännärin naistähti osastaan: ”Tarpeeton siinä elokuvassa.”

1960-luvun kaunotar muisteli osaansa Steve McQueenin rinnalla.

R. Isoviita

Jälleen uusi menetys Guardians of the Galaxy -perheessä?

Tiimin rivit ehkä kutistumassa.

R. Isoviita

Blake Lively nappasi muikean sarjakuvaleffan pääroolin

Kuulostaako lähes yhtä tappavalta kuin Deadpool?

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...