Avengers: Endgame on taas kerran ykkönen

19.3.2021 14:33

Marvel-sarjakuvaleffa Avengers: Endgame on historiansa aikana saavuttanut jo monia rajapyykkejä. Vuonna 2019 ensi-iltaan tullut supersankarien ja pelätyn Thanosin viimeinen kohtaaminen on rikkonut erilaisia katsomisennätyksiä mm. striimauspalveluiden puolella ja kymmenisen vuotta lipputuloennätyksiä dominoinut James Cameronin Avatar jäi myös Iron Manin ja kumppaneiden jalkoihin.

Vähän aikaa sitten Avengers: Endgame putosi kuitenkin jälleen lipputuloennätyksessään tilaston kakkoseksi, sillä Aasiassa avautuneet elokuvateatterit saivat yleisön palaamaan Avatarin pariin. Yli 2,79 miljardiin dollariin kohonneilla lipputuloilla Avatar on jälleen lipunmyyntituloissa menestynein elokuva. Nyt Avengers: Endgame on vuorostaan kuitenkin julistettu toisen tilaston kuninkaaksi.

Tuoreen tutkimuksen mukaan se on maailman paras supersankarielokuva. Sadan eri supersankarirainan pisteytyksiä eri arvostelupalveluissa (mm. Metacritic) arvioineet tutkijat summasivat leffan kaikki pisteytykset, jolloin Avengers: Endgamen pisteiksi tuli 78,67. Kakkossijalle jäi samana vuonna julkaistu Joker, pisteillä 75,94. Avatarilla ei tähän mittelöön ollut asiaa, sillä se ei ole supersankarielokuva.

 

Lähde: MovieWeb

Kuva: Marvel/Disney/Avengers: Endgame, 2019

Lisää luettavaa