LOTR-tähti Viggo Mortensen härnää paluusta yhteen toisen vanhan tutun kanssa

Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -leffasarjassa miekkasankari Aragornia näytellyt Viggo Mortensen on viime aikoina keskittynyt ensimmäiseen omaan ohjaustyöhönsä. Hänen Falling-niminen draamansa on tulossa myös Suomeen näillä näkymin ensi kuussa. Mortensenilla on kuitenkin kiikarissa jo uusi projekti, vanhan tuttunsa kanssa.

Mortensen on tehnyt useamman elokuvan kulttimainettakin niittäneen David Cronenbergin kanssa - viimeksi tosielämästä ammentaneen psykoanalyytikkokuvauksen A Dangerous Method. Oikeastaan parinkymmenen vuoden aikana Cronenberg ei ole tehnyt leffoja, joissa nähtäisiin hätkähdyttäviä omituisuuksia, kuten lihan ja teknologian yhdistymistä eXistenZin tapaan tai visvaisia karmeuksia Kärpäsen tapaan. Nyt Mortensen kuitenkin vihjailee Cronenbergin löytäneen arkistostaan tätä linjaa olevan projektin:

- [Hän] kirjoitti sen kauan aikaa sitten, mutta ei saanut sitä tehtyä. Nyt hän on kirjoittanut sitä uudelleen ja haluaa kuvata sen. Toivottavasti saamme kuvaukset käyntiin kesällä. Sanoisin, paljastamatta sen tarinaa, että hän on kulkemassa jonkin verran takaisin suuntaan, josta hän aloitti… Se on hyvin kiinnostavaa. Se on melkein kuin outo film noir -tarina. Se on häiritsevä mutta myös hyvä, luulen.

Mortensenin kuvauksen perusteella odotettavissa voi olla jotakin kuin vuoden 1991 Alastoman lounaan kaltaista. Näyttelijä muistuttaa Cronenbergin kuitenkin kehittyneen ohjaajana ja myös tekniikan kehittyneen tuolta ajalta.


Lähde: Collider

Kuva: Nordisk Film/Falling, 2020

R. Isoviita 03.02.2021 klo 19:50

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...