Wonder Woman 1984: ohjaaja Patty Jenkins empii jatkon suhteen

DC:n jumalainen Diana eli Wonder Woman pääsi sittenkin ensi-iltaan asti tämän vuoden puolella kotimaassaan, vaikka koronaviruksen takia se näytti alkuun vaikealta. Supersankarin toinen elokuvallinen seikkailu, Wonder Woman 1984, nettosi tuotantoyhtiö Warner Brosin mukaan 16,7 milj. dollaria joulunpyhinä. Se oli Yhdysvaltojen lippuluukkujen ennätys sitten teatterien avattua uudelleen. Suomessa ensi-iltaa odotellaan nyt tammikuun puoliväliin.

Leffan saama palaute ei silti ole ollut suorastaan säkenöivän ylistävää. Rainalla on Rotten Tomatoes -sivustolla tällä hetkellä vain 62% tuoreutta kriitikoiden arvioissa. Esim. legendaarinen Leonard Maltin on todennut, ettei elokuvalla olekahden ja puolen tunnin kestostaan huolimatta paljoakaan sanottavaa. Toisaalta ohjaaja Patty Jenkins on myöntänyt, että tuotantoyhtiö olisi halunnut hänen karsivan jatko-osasta joko Dianan historiaa käsittelevän osuuden tai 1980-lukua fiilistelevän osuuden, mutta hän halusi säilyttää ne molemmat. Jenkinsin mielestä esim. Dianan historiaa tuli pitää mukana uusia katsojia varten.

Wonder Woman tulee toisen osan saamasta palautteesta huolimatta näillä näkymin saamaan myös kolmannen oman leffan. Jenkins on jo alustavasti puhuttu sen ohjaajaksi, mutta kaikki ei ole aivan niin suoraviivaista. Hän ei nimittäin ollut täysin mielissään siitä, että osassa maailmaa Wonder Woman 1984 paiskattiin poikkeuksellisesti suoratoistopalveluun samaan aikaan kun se pääsi rajoitettuun levitykseen avoimissa elokuvateattereissa.

- Katsotaan, mitä tapahtuu. En todellakaan tiedä. Rakastaisin tehdä kolmannen osan nykytilanteesta huolimatta ja jos teatterilevitys olisi mahdollista. En tiedä, [olisinko mukana], jos sellainen ei olisi [mahdollista], Jenkins kertoi ensi-illan alla The New York Timesille.


Lähteet: The New York Times, IndieWire, CBR

Kuva: Warner Bros./ Wonder Woman 1984, 2020

R. Isoviita 29.12.2020 klo 23:52

Uusimmat uutiset

Chris Evansin paluu Captain Americaksi: Eipä hihkuta ihan vielä

Näyttelijä julkaisi kryptisen viestin.

R. Isoviita

Viihdejätti hinkuaa Chris Prattin uutuusleffaa huimaan hintaan

Prattin uutukaisen piti saada maailman-ensi-iltansa elokuvateattereissa, mutta…

R. Isoviita

Oliko Chuck Norris mukana Capitol-kukkulan mellakassa?

Sosiaalisessa mediassa leviävä kuva on herättänyt huomiota.

R. Isoviita

Wonder Woman 1984 ei saa kehuja

Leffan ns. tuoreusprosentti notkahti alaspäin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...