Entistä Disney-tähti Shia LaBeoufia syytetään naisen pahoinpitelystä

12.12.2020 23:43

Tämän vuosituhannen alussa Shia LaBeouf loi jalansijaa viihdeteolisuudessa mm. Disneyn hauskassa perhesarjassa Even Stevens. Myös Indiana Jones -leffassa seikkaillut LaBeouf on vuosien saatossa kuitenkin onnistunut karistamaan vanhaa imagoaan. Milloin hän on edustanut paperipussi päässään, milloin ollut otsikoissa alkoholinkäyttönsä takia, milloin taas hämmentänyt metodinäyttelemisellään.

Esim. tosipohjaisen sotaelokuva Furyn roolia varten LaBeouf valmistautui poistattamalla yhden hampaistaan ja manipuloimalla ulkonäköään teräaseella. Metodinäytteleminen on tuonut näyttelijälle myös kiitosta, mutta nyt laulaja FKA Twigs on haastanut LaBeoufin oikeuteen pahoinpitelystä, uhkailusta ja henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta.

LaBeouf ja FKA Twigs seurustelivat vuosina 2018 ja 2019. FKA Twigs on ilmaissut, ettei hän halua saada uhrin leimaa, eikä hän tavoittele LaBeoufilta rahaa. Sen sijaan hän haluaa tuoda esille, että näyttelijä satuttaa naisia.

FKA Twigsin (alk. Tahliah Barnett) mukaan LaBeouf oli mm. vääntänyt hänen käsiään ja yrittänyt kuristaa häntä. Näyttelijä oli myös käyttäytynyt harhaisesti, ammuskellut kulkukoiria ja pakottanut FKA Twigsin katsomaan murhatuista naisista kertoneita dokumentteja ennen nukkumaanmenoa. Tämä oli tapahtunut sinä aikana, kun LaBeouf kuvasi toimintajännäriä The Tax Collector. Mafiamaailmaan sijoitettu elokuva oli väitetysti vaatinut LaBeoufia hankkiutumaan siihen sopivaan mielentilaan myös siviilissä.

Syytelista huipentuu siihen, että LaBeouf olisi tartuttanut sukupuolitaudin tuolloiseen tyttöystäväänsä ja vähätellyt asiaa.

– LaBeouf on liian kauan pyrkinyt saamaan tuomittavat tekonsa anteeksi vapaasti ajattelevan taiteilijan eksentrisyytenä. Vaikka hänen väkivaltainen historiansa on tuotu hyvin julki, monet tiedotusvälineet ovat pitäneet LaBeoufia vaarattomana hassuna, mikä on auttanut häntä jatkamaan väärinkäytöstään naisia kohtaan vuosien ajan. Naisten hyväksikäytössä ja pahoinpitelyssä ei ole mitään hauskaa, todetaan näyttelijän ex-tyttöystävän jättämässä kanteessa.

 

Lähteet: Variety, IndieWire, Vanity Fair, Telegraph, Daily Mail

Kuva: Armory Films/Lucky Treehouse/Batrax/The Peanut Butter Falcon, 2019

Lisää luettavaa