Kauhuklassikon luoja sai oikeutensa takaisin

Vuonna 1987 aloitettu Hellraiser-leffasarja on eittämättä yksi pitkäikäisimmistä kauhuelokuvien sarjoista. Sen tuorein jatko-osa on vasta parin vuoden takaa. Oman kirjansa pohjalta ensimmäisen Hellraiser-rainan kirjoittanut ja ohjannut brittiläinen Clive Barker on kuitenkin joutunut vuosia katsomaan, kuinka muut käyttävät hänen luomustaan hyväkseen.

Nyt asiaan on tullut muutos. Barker on nimittäin onnistunut voittamaan kalifornialaisessa tuomioistuimessa tiukan taistelun jälkeen Hellraiserin oikeudet takaisin itselleen. Hän on siis jatkossa Yhdysvaltojen lain mukaan jälleen se henkilö, jolla on valta päättää, mitä tässä franchisessa tehdään. Hänen päätösvaltansa rajoittuu kuitenkin vain Yhdysvalloissa tehtäviin Hellraiser-tuotantoihin.

Käytännössä Hellraiserin oikeudet ovat Barkerin käsissä 19.12.2021 alkaen. Muutoksella voi olla silti myös seurauksia Hellraiser-elokuvan uuden versioinnin suhteen. Viime keväänä rebootin ohjaajaksi ilmoitettiin David Bruckner, sen käsikirjoituksesta vastasivat Ben Collins ja Luke Piotrowski. Koronaviruspandemian takia elokuvan tuotanto on kuitenkin viivästynyt.


Lähteet: MovieWeb, Screenrant, Deadline

Kuva: New World Pictures/Hellraiser, 1987

R. Isoviita 02.12.2020 klo 15:07

Uusimmat uutiset

Fetissiviestikohuun joutuneelle Armie Hammerille löytyi korvaaja

Hammerin piti näytellä Jennifer Lopezin rinnalla.

R. Isoviita

Miksi Stanley Kubrick hylkäsi tämän kappaleen klassikkoelokuvastaan?

Ns. kadonnut laulu viimein julki.

R. Isoviita

Liam Neeson -leffa jyräsi Wonder Woman 1984:n

Miten nyt on laita näyttelijän eläköitymisen?

R. Isoviita

Kyseenalaista mainetta saaneen ohjaajan mysteeriprojekti kerää huippunimiä

Tähtiä aina Christian Balesta Robert De Niroon lupautunut mukaan.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...