Voro vei arvokkaan Darth Vader -kypärän elokuvayhtiön tiloista

1.12.2020 06:35

Star Wars -fanaatikoksikin tunnustautuneen ohjaaja ja käsikirjoittaja J. J. Abramsin tuotantoyhtiöön murtauduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Kalifornian Santa Monicassa. Valvontakameroihin tallentunut voro näpisti Bad Robotin tiloista Star Wars -rekvisiittaa, johon kuului myös Darth Vader -kypärä. Kyse ei ollut miltä tahansa fanituotekauppiaalta löytyvästä kopiosta, vaan kypärästä, jota oli käytetty alkuperäisten Star Wars -elokuvien kuvauksissa.

Kokonaisen ja aidon Vader-asukokonaisuuden hinnaksi on aiemmin arvioitu jopa 2 milj. dollaria, joten varas olisi voinut netota saaliillaan huomattavan summan rahaa. Poliisi pääsi kuitenkin nopeasti voron kintereille, sillä tämä napattiin ostoskärryihin sullotun ryöstösaaliinsa kanssa jo maanantaiaamuna. Tiettävästi kaikki varastetut esineet onnistuttiin saamaan ehjinä takaisin Bad Robotin studiolle.

Rosvon motiivia ei ole avattu julkisuuteen tarkemmin. Ryöstön yhtenä kimmokkeena on kuitenkin saattanut olla Darth Vader -näyttelijä David Prowsen hiljattainen menehtyminen. Prowse kuoli lauantaina 28.11.20 koronaviruksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Hän oli kuollessaan 85-vuotias.

 

Lähteet: MovieWeb, TMZ, Deadline

Kuva: 20th Century Fox/LucasFilm/ Star Wars -trilogia 1977 – 1983

Lisää luettavaa