Netflix: Elävä legenda palaa elokuvarooliin kymmenen vuoden tauon jälkeen

23.9.2020 17:57

Roomalaissyntyinen valkokangaslegenda Sophia Loren muistetaan mm. Oscar-palkitusta roolistaan sotadraamasta Kaksi naista ja toisen eurooppalaisen huipputähden, Marcello Mastroiannin rinnalta elokuvista Avioliitto italialaisittain sekä Prêt-á-Porter. Näistä jälkimmäisessä tuolloin jo lähes 60-vuotias kaunotar uusi Mastroannin (70 v.) kanssa kuulun riisumiskohtauksensa 1960-luvulta. Nyt Loren on jälleen tekemässä paluuta elokuviin.

Tähden edellinen isompi rooli oli vuoden 2010 TV-elokuvassa La mia casa è piena di specchi, joka pohjasi hänen sisarensa muistelmateokseen. Vain vuotta aiemmin Loren oli mukana Hollywoodin suurmusikaalissa Nine. Uusi leffa, La vita davanti a sé (The Life Ahead), on tulossa jakeluun Netflixin kautta, ja siinä Loren näyttelee holokaustista selviytynyttä Madame Rosaa, joka toimii orpolasten hyväntekijänä.

Netflix nappasi elokuvan katalogiinsa huhujen perusteella sen palkintopotentiaalin takia. La vita davanti a sén on ohjannut myös aiemmin Lorenin kanssa elokuvia tehnyt Eduardo Ponti, joka on hänen ja edesmenneen tuottaja Carlo Pontin poika. Loren on kertonut tarttuneensa Madame Rosan rooliin, koska hän pitää elokuvan pohjana toimineen romaanin kertomasta tarinasta ja kokee hahmonsa muistuttavan omaa äitiään.

 

Lähteet: Deadline, The Guardian

Kuva: Relativity Media/Sony/Nine, 2009

Lisää luettavaa