Warner Bros. kommentoi supersankariroolistaan tunnetun Ray Fisherin esittämiä syytteitä

DC-supersankari Cyborgia eli sarjakuvasuomennoksissa Kyborgina tunnettua hahmoa elokuvissa näytellyt Ray Fisher toi aiemminn julkisuuteen negatiiviset tuntemuksensa Justice Leaguen kuvauksista. Supersankarirainan tekeminen ei Fisherin mukaan ollut ollenkaan miellyttävää ohjaaja Josh Whedonin ja elokuvan tuottajien käytöksen takia.

Fisher jatkoi moitteitaan elokuun puolivälissä. Hän kertoi tuottaja Geoff Johnsin komentaneen hänet työhuoneeseensa kesken Justice Leaguen uusintakuvausten. Siellä Johns oli Fisherin mukaan vähätellyt hänen ja hänen agenttinsa pyrkimyksiä valittaa kohtelustaan ylemmälle taholle.

- Sitten hän uhkasi vähän kuin kautta rantain [tuhota] urani. Tällainen käytös ei saa jatkua, Fisher totesi.

Leffan tuotantoyhtiö Warner Bros. otti Fisherin ulostulon vakavasti ja järjesti aiheesta tutkinnan. Fisher on nyt kirjoittanut sosiaalisessa mediassa asian etenemisestä:

- Jotta voisitte paremmin ymmärtää, kuinka pitkälle tämä menee: Puhuttuani Justice Leaguesta sain soiton DC Filmsin johtajalta, ja hän yritti siinä syytää [ohjaaja] Josh Whedonin ja [tuottaja] Jon Bergin niskoille kaiken, jos antaisin Geoff Johnsin olla. Tämä ei käy.

Warner Bros. on virallisesti kiistänyt, että mitään tällaista olisi tapahtunut. Sen sijaan studio on kommentoinut Fisherin toimintaa. Yhtiön lausunto kuuluu näin:

- Keskustellessaan heinäkuussa [johtajamme] herra Hamadan kanssa, herra Fisher kertoi erimielisyyksistään Cyborg-hahmosta elokuvan luovan tiimin kanssa, ja valitti, ettei hänen ehdotuksiaan käsikirjoituksen muuttamiseksi otettu vastaan. Herra Hamada selitti, että luovat erimielisyydet ovat tavallinen osa tuotantoprosessia ja että viime kädessä elokuvan käsikirjoittaja/ohjaaja on vastuussa näistä seikoista. On huomioitavaa, että herra Hamada kertoi herra Fisherille myös vievänsä eteenpäin tämän huolen WarnerMedialle, jotta asiasta voitaisiin käynnistää tutkinta. Missään vaiheessa ei herra Hamada yrittänyt syytää mitään kenenkään niskoille. […] WarnerMedia aloitti aiheesta kuitenkin tutkimuksen, mutta edelleen tyytymätön herra Fisher vaati riippumattoman kolmannen osapuolen tutkijaa tapaukselleen. Tämä tutkija on useasti yrittänyt tavoittaa herra Fisheriä keskustellakseen hänen kanssaan hänen huolistaan, mutta tähän päivään asti herra Fisher on kieltäytynyt puhumasta tutkijalle.


Lähteet: IndieWire, Deadline

Kuva: Warner Bros./Justice League, 2017

R. Isoviita 05.09.2020 klo 23:47

Uusimmat uutiset

Ghostbusters-tähti härnää: Koomikkolegenda sittenkin mukana uudessa leffassa?

Lähes koko vanha jengi tekee paluun Ghostbusters-maailmaan.

R. Isoviita

Fetissiviestikohuun joutuneelle Armie Hammerille löytyi korvaaja

Hammerin piti näytellä Jennifer Lopezin rinnalla.

R. Isoviita

Miksi Stanley Kubrick hylkäsi tämän kappaleen klassikkoelokuvastaan?

Ns. kadonnut laulu viimein julki.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...