Mad Maxin luoja avautui suosikkihahmon kohtalosta

Mad Max: Fury Roadin ensi-illasta on jo viitisen vuotta aikaa, mutta huikea toimintaleffa on edelleen monien muistissa kirkkaana. Tom Hardyn ja Charlize Theronin tähdittämä dystooppinen tarina oli menestyksekäs sekä lippuluukuilla että palkintojuhlissa: se saavutti maailmanlaajuisesti yli 374,7 milj. dollarin potin ja nappasi mm. kuusi Oscaria. Leffalle on tuloss myös jatkoa.

Kuivuudesta kärsivään maailmaan sijoitetun Mad Max -elokuvasarjan luoja George Miller on avautunut siitä, mihin suuntaan Fury Roadin suosikkihahmoiksi noussut Furiosa voisi kulkea. New Yorkin Comic-Conissa mukana ollut Miller ei ole toistaiseksi tuomassa Furiosaa takaisin Charlize Theronin näyttelemänä, mutta tämä ei tarkoita, että hän olisi haudannut koko hahmon. Mad Max -franchisen seuraavassa leffassa Furiosa nähtäneen nuoremman näyttelijän esittämänä.

Miller on kuitenkin pohtinut myös sitä, kuinka Furiosan tarina voisi jatkua Fury Roadin jälkeen eteenpäin.

- On kaksi suuntaa, joihin edetä. Ensimmäinen on utopistinen. Kuvittelisin hänen pyrkivän päästämään vedet valloilleen, Miller kertoo.

Ohjaaja-käsikirjoittajan toinen vaihtoehto kehittäisi hahmoa päinvastaiseen suuntaan:

- [Sankaruutta tutkinut Joseph] Campbell sanoi, että tyypillinen tarina nykypäivän sankarille on tulla huomisen tyranniksi. Sankari on muutoksen tekijä. He yksinkertaisesti asettavat yhteisen hyvän oman etunsa edelle. [Campbellin mukaan tällaisena hahmona] periaatteessa rakastat liikaa sitä, mitä olet rakentanut tai pelastanut. Sinusta tulee sitkeä. Sinusta tulee oikeaoppinen. Kehität opinkappaleen ja sitten sinun pitää suojella sitä. Sellainen tapaa olla näiden asioiden kulku.

Tyranni Furiosasta kertova leffa voisi olla mielenkiintoinen lisä Mad Max -jatkumoon. Sarjan seuraavassa osassa nähdään kuitenkin aiemman tiedon mukaan se, miten Furiosasta tuli se taistelija, jonka Fury Road esitteli. Huhujen mukaan hahmon nuoremman version näyttelijäksi olisi harkittu mm. Anya Taylor-Joyta (mm. Split).


Lähteet: Collider, NY Times, Independent, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./ Mad Max: Fury Road, 2015

R. Isoviita 16.08.2020 klo 14:25

Uusimmat uutiset

Netflix kasvattaa leffa-arsenaaliaan

Suoratoistojätti pukkaa ulos leffoja tiheämpään kuin vuodessa on viikkoja.

R. Isoviita

Elokuvamaailman paha poika, huuruisen Enter the Voidin ohjaaja, avautui elämänmuutoksestaan

Gaspar Noé on tunnettu rajuista kuvauksistaan.

R. Isoviita

Netflix iski jarrua Roald Dahlin lastenkirjan leffaversioinnille

Tilanne Englannissa ei näytä hyvältä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...