Christopher Nolan haluaa uutuusleffansa avaavan elokuvateatterit

2.5.2020 22:58

Yksi harvoista leffoista, jotka ovat pitäneet ensi-iltapäivämääränsä koronavirustilanteesta huolimatta, on Christopher Nolanin Tenet. Kuten aiempien Nolan-elokuvien kohdalla, myös Tenetin sisältö on pidetty hyvin salassa. 200 miljoonan dollarin uutuuden odotetaan houkuttelevan kansaa katsomoihin sankoin joukoin salamyhkäisyydestä huolimatta.

Vaikka esim. Yhdysvalloissa on jo otettu askelia pandemian hillitsemiseksi tehtyjen toimien poistamiseksi ja jotkin elokuvateatterit ovat avanneet ovensa jo, toisaalta taas vaikkapa Ranskassa on päätetty jatkaa poikkeustilaa heinäkuun 24. päivään saakka. Heinäkuu on se kuukausi, jolloin Nolanin Tenetin pitäisi saada ensi-iltansa ympäri maailmaa – Suomessa leffan ensi-iltapäivä on 17.7.20.

Digitaaliformaattien sijaan filmille kuvaamista ja elokuvien esittämistä juuri isolla kankaalla kannattavan ohjaajan kerrotaankin tekevän nyt töitä tavallista kovemmin, jotta Tenet nähtäisiin valkokankailla alkuperäisen suunnitelman mukaan. IMAX-yhtiön johtaja Richard Gelfondin mukaan Nolan tekee kaikkensa asian eteen:

– Chris haluaisi todella olla avaamassa teatterit tällä elokuvallaan. En tiedä Amerikasta ketään toista, joka puskisi ankarammin saadakseen elokuvateatterit jälleen auki kuin Chris Nolan.

 

Lähteet: IndieWire, YLE

Kuva: Warner Bros./Tenet, 2020

Lisää luettavaa