Konkurssihuhut kiertävät ison kansainvälisen elokuvateatteriketjun ympärillä

8.4.2020 05:34

Suuren kiinalaisen Wanda Groupin tytäryhtiö, amerikkalainen elokuvateatteriketju AMC, on epävirallisten tietojen mukaan hankaluuksissa. Ketjun johto on lähestynyt yhdysvaltalaisia vuokranantajiaan kirjeellä, jossa se pyytää kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, koska se ei toistaiseksi kykene maksamaan teatteritilojensa vuokria.

AMC on joutunut sulkemaan elokuvateattereitaan koronavirusepidemian takia eri puolilla maailmaa. Samalla niiden työntekijät ovat jääneet pitkälti vaille töitä. Kun elokuvankävijöitä ei toistaiseksi voi ottaa saleihin katsomaan leffoja, eikä leffaherkkujenkaan myynti ole käynnissä, ketjulla ei ole tuloja. Satoja elokuvateattereita omistavan AMC:n Euroopan osiin lukeutuu myös suomalainen Finnkino.

Vaikeassa taloustilanteessa AMC saattaa ajautua pahimmillaan konkurssiin. Deadlinen mukaan AMC:llä on yritetty kuitenkin selvitellä, mitä isoilla elokuvastudioilla olisi tarjota sen teatterein ohjelmistoon toukokuulle. Ketjussa toivotaan, että virusepidemian takia asetetut rajoitukset poistuisivat siihen mennessä, ja se voisi avata saliensa ovet jälleen normaalisti. Näin se pystyisi mahdollisesti välttämään pahimman.

 

Lähde: Deadline

Kuva: Steven Baltakatei Sandoval

Lisää luettavaa