Arvaatko, kuka Downton Abbey -tähti harkitsi paluutaan pisimpään?

18.8.2019 22:13

Syyskuun puolivälissä Suomessakin ensi-iltaan saapuva Downton Abbey -elokuva sijoittuu vuoteen 1927. Ylhäisen Crawleyn perheen ja tämän palvelusväen vaiheita kuvannut TV-sarja päättyi muutama vuosi sitten uudenvuodenjuhliin, joiden jälkeistä ajassa leffassa siis eletään.

Valtavan näyttelijäjoukon kansoittamaa suosikkisarjaa tehtiin kaikkiaan kuusi tuotantokautta. Leffaan haluttiin luonnollisesti tuttuja kasvoja, mutta samojen näyttelijöiden saaminen takaisin entisiin rooleihinsa ei ollut helppoa.

– Meillä oli joitain hankaluuksia saada kaikki samalle paikalle samaan aikaan, mutta sen toteuttamiseen löytyi tahtoa, muotoilee elokuvassa Granthamin lordin roolin uusiva Hugh Bonneville.

Elokuvan tuottajiin lukeutuvan Gareth Neamen mukaan eräs näyttelijöistä piti jännitystä yllä roolinsa uusimisesta pitkään ja lopulta pidempään kuin muut. Kyseessä oli lordin nasevan leskiäidin osasta tuttu 84-vuotias Maggie Smith.

– Epäilen monella tapaa, että Maggie ikävöi työskentelyä muiden [sarjan] näyttelijöiden kanssa. Kun hän oli täysin varma kaikkien muiden mukana olosta ja elokuvan toteutumisesta, hän suostui, Neame kertoo.

Elokuvan traileri.

Lähde: Deadline

Kuva: Universal/ Downton Abbey, 2019

Lisää luettavaa