Näin Disney valmistautuu kilpailemaan Netflixin kanssa

9.4.2019 22:28

Jo pitkään on ollut tiedossa, että Disney aikoo tänä vuonna käynnistää oman suoratoistopalvelunsa. Netflixin melko suvereenisti hallitsemalle alueelle astuminen ei tapahdu köykäisesti. Yhdysvalloissa loppuvuodesta käynnistyvän Disney+-palvelun kattaukseen kuuluukin Disneyn klassikoita mutta myös paljon muuta.

Disney+:n ohjelmistoon on odotettavissa monien animaatioelokuvien lisäksi Star Wars -franchiseen kuuluvia tuotantoja, Marvel-tuotantoja ja mm. High School Musical -leffasarja. Palveluun on lupailtu saataville myös uusia sarjoja, joiden näyttelijäkiinnitykset ovat varsin kiinnostavia. Esim. Star Wars -universumiin sijoitettua The Mandalorian -sarjaa tähdittää Game of Thrones– ja Narcos-stara Pedro Pascal, Rogue One -sarjassa roolinsa Cassian Andorina uusii Diego Luna, Marvel-sarjakuvamaailmasta ammentavassa Lokin soolosarjassa tullee olemaan mukana Lokia myös elokuvissa näytellyt Tom Hiddleston (kuvassa) ja Monsterit Oy -animaatioseikkailun tarinaa jatkavassa Monsters At Work -sarjassa kuullaan näyttelijälegendoja Billy Crystal ja John Goodman pallopäisenä Mikenä ja pörröisenä Sulleynä.

Monet Disneyn omistamista elokuvista ja sarjoista jättävät Disney+:n lanseerauksen myötä ne suoratoistopalvelut, joissa niitä on esitetty aiemmin. Kilpailijansa FOXin ostettuaan Disney sai haltuunsa myös koko liudan sen tuotannoista, joten uuteen suoratoistopalveluun riittää tarjontaa. Milloin Disney+ saapuu Eurooppaan ja Suomeen, sitä ei ole vielä kerrottu. Oletettavasti palvelu on kuitenkin tarkoitus laajentaa Netflixin tavoin ympäri maailmaa.

Lähteet: Deadline, THR, CNet

Kuva: Marvel/Disney/Thor: Ragnarök, 2017

Lisää luettavaa