Christian Balen viimeisin muodonmuutos menestyi kehnosti

Näyttelijä Christian Bale venyy tunnetusti monenlaisiin osiin. Walesilaistähti on nähty niin langanlaihana työnarkomaanina (The Machinist) kuin kovakuntoisena supersankarina (Yön ritari) ja tuhtina Yhdysvaltain varapresidenttinä (Vice - vallan oikeat kasvot). Myös kahdeksan Oscar-ehdokkuutta ja yhden Oscar-voiton napannut varapresidenttiraina sai kriitikoilta yleisesti hyvää palautetta, mutta yhtä seikkaa ei Balekaan pystynyt estämään.

Vice - vallan oikeat kasvot ei ole menestynyt kaksisesti lippuluukuilla. Elokuvien menekkiin monesti apua antava Oscar-pöhinä ei tämän rainan kohdalla ole lisännyt isosti kassavirtaa. Joidenkin arvioiden mukaan Balen tähdittämä Dick Cheney -leffaan oli varattu ainakin n. 60 milj. dollarin budjetti. Joulukuussa maailmanensi-iltansa saanut poliitikkokuvaus ei ole kuitenkaan onnistunut peittomaan kulujaan.

Yhdysvalloissa elokuva on kerännyt lippuluukuilta vain nihkeät 47,7 milj. dollaria. Kansainvälisesti se ei ole kiinnostanut senkään vertaa, sillä muualta maailmasta lipputuloja on raportoitu kertyneen alle puolet tästä. Vice - vallan oikeat kasvot ei myöskään ole ainut kriitikoiden arvostama elokuva, joka on tuonut ison loven tuotantoyhtiö Annapurnan kassaan vuoden aikana: myös mm. Nicole Kidmanin tähdittämä rikosdraama Destroyer floppasi. Sen budjetti oli arviolta 9 milj. dollaria, mutta tähän mennessä se ei ole saavuttanut edes kahden miljoonan rajaa kotimaansa lippuluukuilla.


Lähteet: IndieWire, Box Office Mojo

Kuva: Matt Kennedy / Copyright: 2018 © Annapurna Pictures, LLC. All Rights Reserved./ Vice - vallan oikeat kasvot

R. Isoviita 13.03.2019 klo 23:07

Uusimmat uutiset

Leffalippupalvelua epäillään toimista käyttäjäkuntaansa vastaan

Yhdysvaltalainen palvelu sai lokaa päälleen.

R. Isoviita

Kauhusarja Scream jatkuu, mutta mistä nyt on kyse?

Wes Cravenin aloittama leffasarja tekee paluuta ensi vuonna.

R. Isoviita

Etkö saa tarpeeksesi Jurassic Parkin kuumasta kaaosteoreetikosta? Lisää tulossa…

Jurassic World: Dominion ei ole ainut, jossa Jeff Goldblumin hahmo seikkailee jatkossa.

R. Isoviita

Marvel-tuotantojen tekeminenkö siistiä? Käsikirjoittaja paljastaa

Seikkailut eivät synny ihan kädenkäänteessä.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...