Klassikkoleffan uusi versio jäihin?

16.1.2019 18:31

Useamman vuoden suunnitteilla ollut uusi versio Disney-klassikosta Pinocchio on kohdannut jälleen ongelmia. 1940-luvulla valmistuneelle Disney-piirretylle oli tarkoitus tehdä samoin kuin esim. Viidakkokirjalle ja Kaunotar ja hirviö -leffalle, jotka molemmat ovat saaneet ei-piirretyt versiointinsa Disneyn toimesta viime vuosina.

Kuvaaja Seamus McGarvey, joka on ollut kiinnitettynä Pinocchion uuteen versioon, kertoo ComicBookille antamassaan haastattelussa, että leffa on menettänyt ohjaajan. Myös molemmat Paddington-elokuvat luotsannut Paul King on hänen mukaansa jättänyt Pinocchion perhesyistä. King ei ollut ensimmäinen tämän satuseikkailun ohjaajaksi nimetty henkilö, sillä James Bond -franchisestakin tutun Sam Mendesin piti vastata samasta tehtävästä, mutta hänkin vetäytyi projektista.

McGarveyn mukaan niin Pinocchion isähahmoksi, Geppettoksi haviteltu Tom Hanks kuin muutkin elokuvaprojektin kanssa tekemisissä olleet yrittävät yhä saada rattaita pyörimään. Toistaiseksi puunukkerainaan ei kuitenkaan ole saatu puhallettua henkeä.

Lähteet: ComicBook, Vanity Fair

Kuva: Disney, Pinocchio, 1940

Lisää luettavaa