Kohuohjaajan leffa toi vaikeuksia elokuvateattereille

29.11.2018 23:19

Ohjaaja Lars von Trierin uusin elokuva ei päästä elokuvayleisöjä helpolla. Tosin, helpolla se ei vaikuta päästävän myöskään elokuvateattereita. Yhdysvaltalaislevittäjä IFC Films on joutunut sen takia koville.

Yhtiö oli tuonut teattereihin von Trierin The House That Jack Built -elokuvan tarkoituksenaan pyörittää sitä eilen ennakkoon. Leffan virallinen ensi-iltapäivä Yhdysvalloissa on joulukuun puolivälissä, eikä IFC Filmsin levitykseen tuomaa versiota oltu tarkastettu. Tämä sarjamurhaajasta kertova leffa on jo aiheuttanut kohua muualla verisyydellään ja kauhuelementeillään, joten tarkastamattoman version levittäminen herätti huomiota.

IFC Films sai oitis kotimaansa elokuvien ikärajoista päättävän MPAA:n äkäisen yhteydenoton. MPAA:n jäsenet olivat suuresti huolissaan mm. siitä, että tarkastamattoman ja väkivaltaisen elokuvan katsojakuntaan saattaisi eksyä alaikäisiä, joille leffan sisältö olisi liian raakaa. Jos elokuvaa ilman kunnon ikärajaluokitusta levittänyt yhtiö ei onnistu antamaan tarpeeksi hyvää selitystä toimistaan, se joutuu kolmen kuukauden ajaksi pannaan ja jopa von Trierin elokuvan tarkistettu versio saattaa menettää sille aiemmin annetun ikärajaluokituksen. Näin ollen leffan viralliselle ensi-illalle tulisi pitkä lykkäys.

Elokuvan Suomen ensi-ilta ei ole toistaiseksi tiedossa.

Lähteet: IndieWire, Deadline

Kuva: Nordisk Film

Lisää luettavaa