Blade Runner 2049 ei ehkä jääkään flopiksi

11.4.2018 22:11

Mm. Leffatykin käyttäjiltä tähän mennessä neljä tähteä viidestä saanut Blade Runner 2049 ei hyvästä palautteesta huolimatta ollut viime vuoden varsinaisia kassamenestyjiä. Arviolta 300 milj. dollaria markkinointeineen päivineen maksanut Blade Runner -leffan jatko-osa keräsi Box Office Mojo -sivuston mukaan lippuluukuilta ”vain” n. 259 milj. dollaria. Näin ollen sitä on luonnehdittu myös flopiksi.

Blade Runner 2049 ei kuitenkaan välttämättä jää miinukselle Box Office Mojon luvuista huolimatta. Toinen tilastointisivusto, The Numbers, nimittäin tietää kertoa, että tämä Denis Villeneuven ohjaama ja kuvauksen osalta myös Oscar-mittelöissä menestynyt tieteiselokuva on kivunnut DVD- ja Bluray-myyntitilastojen kärkipäähän. Tällä hetkellä raina on Yhdysvaltojen tämän vuoden myydyimpien leffajulkaisujen kolmantena, kappalemääriä laskettaessa.

Jos samaa listaa katsottaisiin sillä perusteella, paljonko Blade Runner 2049 -DVD:t ja Blurayt ovat tuottaneet, elokuva nousisi saman listan kakkoseksi heti Se-kauhupätkän jälkeen. Blade Runner 2049:sta saattaa siis tulla alkuperäisen Blade Runnerin tavoin menestynyt elokuva vasta ajan saatossa.

Lähteet: IndieWire, Box Office Mojo, The Numbers

Kuva: Sony Pictures/Blade Runner 2049, 2017

Lisää luettavaa