Pennywise-klovni palaa

20.2.2018 14:27

Kansainvälisesti yli 700 milj. dollarin lipputulot kahminut kauhuelokuva Se saa jatko-osan. Genrensä ylivoimaisesti menestynein elokuva vuosikausiin tuli ensi-iltaan viime vuoden lopulla, joten päätös jatkosta tapahtui hyvin nopeasti. Toisaalta leffa antoi myös ymmärtää, ettei karmivan Pennywise-klovnin pahanteko päättyisi sen lopputekstien alettua.

Metro.co.uk:n saamien tietojen mukaan Se-elokuvan seuraavaa osaa ryhdytään kuvaamaan tänä kesänä. Niiden ennakkovalmistelu on jo käynnissä. Kuvaukset aloitetaan Kanadassa, ja ne jatkuvat siellä marraskuuhun asti. Valmiin elokuvan on määrä saapua teattereihin tällä aikataululla ensi vuoden lopulla.

Maineikkaan Stephen Kingin teoksesta ammentavan Se-elokuvan jatko-osa saa puikkoihinsa jälleen ohjaaja Andy Muschiettin. Alustavasti nimellä It: Chapter Two -kulkevassa rainassa on ennakkotietojen mukaan edelleen lapsinäyttelijöitä, mutta tarina keskittyy nyt ensimmäisestä osasta tuttujen lasten aikuisvuosiin. Toinen elokuva ei Muschiettin mukaan seuraa täysin Kingin alkuperäistekstiä, joten Kingin tekstiä lukeneille on luvassa myös yllätyksiä. Eräs asia kuitenkin on varmaa: ruotsalaislähtöinen Bill Skarsgård palaa virnuilemaan Pennywisen rooliin.

Lähteet: Metro.co.uk, Box Office Mojo, EW, Digital Spy

Kuva: Warner Bros./ Se, 2017

Lisää luettavaa