Salailua ja väärää tietoa – Avengers: Infinity Waria ei hevillä spoilata

5.2.2018 16:59

Megaluokan elokuvien kohdalla on tehty paljon, jottei rainan sisällöstä leviäisi niin kilpaileville tuotantoyhtiöille kuin innokkaille katsojillekaan liikaa tietoa ennen ensi-iltaa. Moni lienee kuullut tai lukenut esim. Star Wars -elokuvia ympäröivästä salailukulttuurista, mikä pakottaa elokuvan tuotannossa tavalla tai toisella mukana olevat allekirjoittamaan tiukkoja salassapitosopimuksia ja jopa liikkumaan kuvauspaikkojen välillä mahdollisimman huomaamattomasti. Tänä keväänä ensi-iltaan tuleva Avengers: Infinity War on ehkä yksi toimintaseikkailu muiden joukossa, mutta senkin kohdalla salailu on viety äärimmäisyyksiin.

Avengers: Infinity War lyöttää yhteen liudan Marvel-sarjakuvasankareita Iron Manista Hämähäkkimieheen ja Thorista Rocket Raccooniin. Hämähäkkimiestä näyttelevä Tom Holland paljasti jo aiemmin, ettei hänelle edes kerrottu, mitä tai ketä vastaan hänen hahmonsa pitäisi taistella. Hollandin piti vain näytellä ankaraa kamppailemista myöhemmin tietokonegrafiikalla luotavan mysteerihahmon kanssa. Hollandin kollega Dave Bautista puolestaan kieltäytyi lukemasta koko käsikirjoitusta, jottei vahingossakaan lipsauttaisi siitä nk. spoilereita ulkopuolisille. Varmuuden vuoksi näyttelijöihin viitattiin kuvauspaikoilla välillä myös pelkin numeroin.

Näistä toimista huolimatta elokuvan käsikirjoituksesta ehti vuotaa tietoja, joten sen ohjaajakaksikko Joe ja Anthony Russo päätti hämätä uteliaita.

– Kun luin käsikirjoitusta, siinä oli tekaistuja kohtauksia, näyttelijä Paul Bettany kertoo Screen Geekin haastattelussa.

Aito teksti oli saatavilla Bettanyn mukaan vain kolmella iPadilla – joiden käyttö tietenkin oli rajoitettua. Russojen on myös huhuttu päästäneen elokuviensa kuvauksista julkisuuteen valokuvia, joiden on tarkoitus hämätä faneja. Kaksikko on kuitenkin kiistänyt tämän.

Salailu ja vääristely aiheuttavat lisätöitä, mutta ainakin yleisö voi näin pysyä jännityksessä elokuvan ensi-iltaan asti. Kun edes trailerinkaan sisältö ei paljasta juonesta oikeastaan mitään etukäteen tai esittelee jopa otteita lopulta kokonaan pois jätetyistä kohtauksista, miljoonaluokan projekti on hyvin varjeltu.

Avengers: Infinity Warin uusin traileri:

Lähteet: ScreenRant, Screen Geek, MovieWeb, CinemaBlend

Kuva: Avengers: Infinity War, 2018/Marvel

Lisää luettavaa