Streep ja Mirren mukaan kiinnostaviin HBO-sarjoihin

25.1.2018 15:56

Kaapelikanava HBO, jonka tunnetuimpia tuotantoja ovat Sinkkuelämää– ja Game of Thrones -sarjat, on tekemässä yhteistyötä kahden huippunäyttelijättären kanssa. Sekä Helen Mirren että Meryl Streep nähdään sen tulevissa tuotannoissa. Mirrenin osalta kyseessä on historiallinen sarja, Streep puolestaan liittyy jo paljon kehuja kahmineen Big Little Lies -rikosdraamasarjan uudelle kaudelle.

Myös Netflixille historiallista The Crown-draamasarjaa ohjanneen Philip Martinin luotsaama uutuus pohjautuu Katariina Suuren elämään. 1700-luvun loppupuolella hallinnut Venäjän keisarinna on jo ainakin neljäs monarkkirooli Mirrenin TV- ja elokuvauralla. Nyt tekeillä oleva minisarja, joka keskittyy miestään paremmaksi vallankäyttäjäksi kuvaillun Katariina Suuren viimeisiin hallitsijavuosiin ja romanssiin sotamarsalkka Grigori Potjomkinin kanssa, on Mirrenille tutun käsikirjoittajan kynästä: Nigel Williams vastasi myös Mirrenin Elisabet I -sarjan tekstistä.

Meryl Streep nähdään puolestaan Big Little Lies -sarjan toisella kaudella Mary Louise Wright -nimisenä rouvana. Kyseessä on tarinan ensimmäisellä kaudella kovia kokeneen Perry Wrightin (osastaan Golden Globen voittanut Alexander Skarsgård) äiti, joka haluaa selvittää, mitä hänen pojalleen todella tapahtui. Sarjakiinnityksen sivussa Streep juhlii jo 21. Oscar-ehdokkuuttaan (elokuvasta The Post), joka on samalla kaikkien aikojen ennätys – ei pelkästään naisnäyttelijöiden mutta myös miesnäyttelijöiden Oscar-ehdokkuuksia laskettaessa.

 

Lähde: Variety

Kuva: Helen Mirren (The 74th Venice Film Festival/ photo by Annalisa Flori, Getty Images)/ Meryl Streep (The Post/20th Century Fox)

Lisää luettavaa