Nämä ovat IMDB:n listojen kymmenen huippuleffaa 2017

20.12.2017 19:02

Elokuva- ja TV-tietokantasivu IMDB on julkaissut listan vuoden 2017 huippuleffoista. Kyseessä eivät suinkaan ole vuoden suosituimmat elokuvat, vaan ne uudet rainat, jotka ovat kuluvan vuoden aikana saaneet parhaimmat arviot mm. ammattikriitikoilta. Näin ollen esim. vuoden suosikkileffojen ykkössijaa pitävä Star Wars: The Last Jedi ei ole mukana tällä listalla.

Huippuleffojen listan ykkösenä on ehkä hieman yllättäen kauhuelokuva. Stephen Kingin kirjaan pohjautuva uudempi filmatisointi pelottavasta klovnitarinasta Se on toisaalta listaykkösenä myös Box Office Mojo -sivuston menestyneimpien Stephen King -elokuvien ja jopa viidentenä kaikkein vuoden sisällä julkaistujen myyntimenestysleffojen joukossa.

Pennywise-klovnin niskaan IMDB:n luettelossa hengittää jumalainen Diana eli Wonder Woman. Molemmat elokuvat ovat tuotantoyhtiö Warner Brosilta. Lipputuloja vertailtaessa Wonder Woman on pärjännyt Se-leffaa paremmin, sillä tämä sarjakuvafilmatisointi keikkuu Box Office Mojon listalla sijalla kaksi, Disneyn uuden Beauty and the Beast – kaunotar ja hirviö -tulkinnan hallitessa ykköspaikkaa. IMDB:n vuoden huiput ja Box Office Mojon menestyjät näet alempana.

Se-leffan ystäville on luvassa lisää nannaa ensi vuonna. Elokuvan tallenneversiot (4K Ultra HD, Blu-ray ja DVD) tulevat markkinoille tammikuussa myös Suomessa. Levyille on lupailtu mukaan mm. poistettuja kohtauksia, mutta tämän lisäksi elokuvan ohjaaja Andrés Muschietti on vahvistanut, että Se-elokuvasta julkaistaan myöhemmin ensi vuoden aikana n. 15 minuuttia pidempi ohjaajan versio.

IMDB:n kymmenen huippua 2017:

  1. Se
  2. Wonder Woman
  3. Beauty and the Beast – kaunotar ja hirviö
  4. Logan
  5. Guardians of the Galaxy Vol 2.
  6. Justice League
  7. Split
  8. Alien: Covenant
  9. Thor: Ragnarök
  10. Blade Runner 2049

Box Office Mojon kymmenen menestyneintä 365:n päivän ajalta (20.12.17 päivitetty)

  1. Beauty and the Beast – kaunotar ja hirviö
  2. Wonder Woman
  3. Guardians of the Galaxy Vol. 2
  4. Spider-Man: Homecoming
  5. Se
  6. Thor: Ragnarök
  7. Sing
  8. Itse ilkimys 3
  9. Star Wars: The Last Jedi
  10. Logan

Lähteet: IMDB, Box Office Mojo, Bloody Disgusting, Collider

Kuva: Se, 2017/Warner Bros.

Lisää luettavaa