Uudesta Star Wars -leffasta näytöksiä, joissa voiman voi väittää todella olevan läsnä

10.12.2017 19:55

Elokuvateatterien arsenaaliksi ei joka paikassa enää riitä joukko pehmoisia penkkejä, huima äänentoistolaitteisto ja iso valkokangas. Joihinkin teattereihin on suunnittelilla lisäksi virtuaalitodellisuutta hyödyntäviä alueita, mutta osassa on tarjolla myös mm. tuntoaistia lähestyviä leffakokemuksia. Uusi Star Wars -leffa The Last Jedi on tulossa koettavaksi jälkimmäistä keinoa hyödyntäen.

Suomesta ei ikävä kyllä löydy vielä yhtään elokuvateatteria, joissa elokuvakokemukseen kuuluisi leffan kohtauksiin liittyviä hajuja, liikkeen tuntua tai jopa sumun tai sateen kosteutta. Yhdysvaltalainen TLC Chinese Theatres -ketju on ilmoittanut järjestävänsä tällaisia näytöksiä The Last Jedi -elokuvasta. Niiden tarkoitus on auttaa yleisöä uppoutumaan leffan tapahtumiin entistä paremmin.

Esimerkkivideo MX4D-tekniikasta:

Tällä hetkellä TLC Chinese Theatre -ketjulla on tarjota vasta yksi MX4D-tehostetekniikkaa hyödyntävä esityspaikka, minkä voi olettaa vetävän puoleensa Tähtien sodan mystisen voiman tuntemisesta kiinnostuneita faneja kuin Han Solon palkkionmetsästäjiä. Näytöslippu näihin erikoisesityksiin maksaa n. 10 dollaria enemmän (29 dollaria eli n. 24,60 euroa) kuin nk. tavalliseen näytökseen, mutta ketjun toimitusjohtaja Rober Laity uskoo Hollywoodissa sijaitsevan Chinese 6-teatterin erikoisnäytäntöjen houkuttelevuuteen hinnasta huolimatta.

Kirjoitushetkellä leffan erikoisensi-iltanäytösten paikoista oli myyty jo 50%. Star Wars: The Last Jedi saa ensi-iltansa alkavalla viikolla niin Suomessa kuin maailmallakin.

Lähteet: Variety, TLC Chinese Theatres

Kuva: LucasFilm Ltd./Star Wars: The Last Jedi, 2017

Lisää luettavaa