Christopher Nolan kertoi näkemyksensä DC-sarjakuvaleffojen ongelmasta

7.12.2017 19:32

Jos tutkitaan kaikkein menestyneimpien sarjakuvaleffojen listaa, 20:n katsotuimman joukosta neljätoista on Marvelin sarjakuviin pohjautuvia ja vain kuusi DC:n sarjakuvahahmojen tähdittämiä. Vaikka Marvel-hahmojen leffoja ei ole tehty yksin Disney-omisteisen Marvel Studiosin alaisuudessa, luvut ovat kilpailevaille sarjakuvayhtiölle tärkeitä. DC:n menestyneimpiin kuuluvan Batman-trilogian ohjaaja Christiopher Nolan on esittänyt arvionsa leffojen ongelmakohdasta.

Nolanin Batman-trilogian osat Yön ritari ja Yön ritarin paluu ovat tällä hetkellä menestyneimpien sarjakuvafilmatisointien listalla sijoilla kaksi ja neljä, vain DC:n Wonder Womanin yltäessä niin ikään huippukymmenikköön (sijalle viisi). Ykkössijalla paistattelee Marvelin vuoden 2012 The Avengers, mikä osaltaan todennäköisesti houkutti DC:n hahmojen elokuvausoikeudet omistavan Warner Brosin suunnittelemaan eri supersankareita yhteiseen seikkailuun tuovia leffoja – vähemmän mairittelevin tuloksin. Nyt studiolla mietitään ideaa uusiksi, ja DC:n viihdepäällikkö Diane Nelsonin mukaan jatkossa DC-pohjaisissa elokuvissa ei ole suurta yhtenäistä tarinankaarta, jolla pyrittäisiin liittämään eri leffat toisiinsa.

Christopher Nolan kertoo tuoreessa haastattelussaan pitävänsä DC-rainojen ongelmana kuitenkin vähän toisenlaista seikkaa. Hän katsoo, että mahdollisuus käyttää useampia vuosia trilogiaan oli ratkaiseva tekijä sen onnistumisen kannalta.

– Se oli etuoikeus ja ylellisyyttä, jota elokuvantekijöille ei enää ole varaa tarjota. Luulenpa, että se oli viimeinen kerta, kun kukaan saattoi sanoa studiolle tekevänsä ehkä jatko-osan, mutta vasta neljän vuoden päästä. On liian paljon paineita julkaisuaikataulujen osalta antaa väen tehdä niin nyt, mutta luovuuden puolesta se on valtti. Meillä oli se etu ja valtti suunnitella ihmisinä ja tarinankertojina, Nolan toteaa.

 

Lähteet: Esquire, Vulture, Box Office Mojo

Kuva: Warner Bros./Batman v. Superman: Dawn of the Justice, 2016

Lisää luettavaa