Uuden Star Warsin ohjaaja kertoo, mitä leffa ei paljasta

22.11.2017 21:52

Joulukuussa ensi-iltaan tuleva Star Wars: The Last Jedi on ennusteiden mukaan kohoamassa rahasammoksi. The Force Awakensin tapahtumista elämää kaukaisessa galaksissa eteenpäin vievä raina on alustavan tilastokyselyn perusteella yleisölle lähes yhtä kiinnostava tapaus kuin kyseinen edeltäjänsäkin. Elokuvan juoni on yhä pitkälti hämärän peitossa, mutta ohjaaja Rian Johnson on kuvaillut ainakin yhden hahmon osuutta tarinassa.

Vaikka The Last Jedi ei ennakkokyselyn tulosten mukaan olekaan ihan yhtä vetovoimainen leffa kuin The Force Awakens, sen arvellaan tällä hetkellä yltävän jopa 200 milj. dollarin lipputuloihin ensi-iltaviikonloppunaan. Elokuvasarjan suosituin teos, The Force Awakens, kahmi ensi-iltaviikonloppunaan huimat 247,9 milj. dollaria.

The Force Awakensissa esitelty paha Snoke, jota esittää motion capture -guru Andy Serkis, on jatko-osassa vihoissaan Adam Driverin (kuvassa) näyttelemälle Kylo Renille. Snoke yrittää manipuloida Kyloa, mutta mikä ajaa tätä pahuuden ruumiillistumaa tekoihinsa, jäänee pitkälti arvailujen varaan. Rian Johnsonin mukaan Snoken taustaa ei avata enempää hyvästä syystä:

– Snoke on mukana palvellakseen tarinaa, eikä tarina ole Wikipedia-sivu. Esimerkiksi alkuperäisessä trilogiassa emme tienneet enempää keisari [Palpatinesta] kuin meidän tarvitsikaan, eli sen, mitä Luke [Skywalker] tiesi hänestä – [keisari] oli ilkimys Vaderin takana. Mutta tuon trilogian esiosissa Palpatinesta tiedettiin kaikki, koska tarina kertoi hänen valtaantulostaan. Nyt meille selviää Snokesta juuri sen verran kuin tarvitsee. Mutta on todella jännittävää nähdä hänestä nyt lisää ja Andy Serkis pääsee tekemään [The Last Jedissä] paljon enemmän kuin aiemmassa osassa.

Lähteet: Deadline, Collider, Box Office Mojo

Kuva: LucasFilm Ltd./Star Wars: The Last Jedi, 2017

Lisää luettavaa