Disney suivaantui lehden kirjoittelusta: porttikielto näytöksiin

Disney-studiot ovat eittämättä yksi maailman suurimmista elokuvatuottajista. Mm. Marvel- ja Star Wars -franchiset omakseen hankkineen yhtiön monet ensi-illat ovat odotettuja tapauksia ja tuovat lukijoita myös niistä kirjoittaville lehdille. Levikiltään Yhdysvaltojen neljänneksi suurin sanomalehti LA Times on kuitenkin saanut porttikiellon Disneyn elokuvien ennakkonäytöksiin.

Tylyn toimen taustalla on LA Timesin kaksiosainen juttusarja, joka käsitteli Disneylandia. Juttusarjassa ruodittiin mm. sitä, maksaako yhtiö veronsa niin kuin sen pitäisi. Disneyllä ei pidetty kirjoittelua oikeudenmukaisena, joten se epäsi LA Timesin toimittajilta ja kriitikoilta pääsyn elokuviensa ns. kriitikkonäytöksiin.

LA Timesin toimittajat pääsivät katsomaan Disneyn leffat vasta sitten, kun nk. tavalliset elokuvankävijät ne olisivat nähneet ja muut mediat olisivat jo julkaisseet näitä elokuvia käsittelevät juttunsa ja arvionsa. [EDIT 8.11.: ]LA Timesin saaman pannan kesto oli kuitenkin lyhyt: muiden lehtien ilmoitettua ryhtyvänsä boikotoimaan Disney-leffoja, yhtiö tiedotti sallivansa LA Timesin osallistumisen jälleen leffojensa ennakkonäytöksiin.


[TARKENNUS: 8.11.17, muutettu uutisen alkuperäinen viimeinen lause ("LA Timesin saaman pannan kestoa ei ole kerrottu julkisuuteen.") vastaamaan uusimpia tietoja ja muutettu viimeisen kappaleen aikamuotoa.

Lähteet: Playlist, LA Times, Ars Technica, THR

Kuva: Thor: Ragnarök, 2017/ Walt Disney Studios/ Marvel Studios

R. Isoviita 06.11.2017 klo 23:05

Uusimmat uutiset