Käytettiinkö hittikomediaan Nuija ja tosinuija kaks rikollisten rahaa?

Vuonna 2014 valmistunut Nuija ja tosinuija kaks palautti Jim Carreyn ja Jeff Danielsin pölvästikaksikko Lloydin ja Harryn rooleihin. Tämä ysärikomedian jatko-osa kipusi tuolloin genrensä kärkikymmenikköön 170 miljoonan dollarin lipputuloillaan. Nyt leffan taustalta on yllättäen paljastunut mahdollisia hämäräpuuhia.

40 miljoonaa dollaria maksaneen Nuija ja tosinuija kaks -leffan tekemiseen käytettyjen rahojen epäillään tulleen ainakin osaksi epäilyttävistä lähteistä. Rainan tuottajayhtiöihin lukeutuvan Red Granite Picturesin nimi on nostettu esiin korruptio- ja rahanpesujutun tutkinnassa. Yhdysvaltain oikeusministeriö on jo pidemmän aikaa tutkinut kyseiseen tuotantoyhtiöön linkittyvää malesialaista sijoitusrahastoa nimeltä 1MDB.

Tämän rahaston kautta on väitetty kiertäneen laittomasti miljoonia dollareita korkea-arvoisten malesialaisvirkamiesten käyttöön. Korruptio- ja rahanpesuepäilyjen selvittäminen on johdattanut viranomaiset erittäin laajan verkoston jäljille. Vyyhdin osaksi joutui ilmeisesti tahtomattaan myös näyttelijä Leonardo DiCaprio, joka sai aiemmin malesialaisilta lahjaksi mm. arvokkaan Picasson maalauksen. The Wolf of Wall Street -tähti on palauttanut lahjansa, eikä häntä epäillä rikoksesta.


Lähteet: The Guardian, Newsweek, Box Office Mojo

Kuva: SF Film/Nuija ja tosinuija kaks, 2014

R. Isoviita 20.06.2017 klo 22:39

Uusimmat uutiset

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...