Kauhuleffan kammotuksesta tuli kömmähdyksen takia sateenkaariväestön symboli

8.6.2017 23:22

Kesäkuu on valittu maailmalla seksuaalivähemmistöjen omaksi kuukaudeksi, johtuen takavuosina juuri tälle kuukaudelle ajoittuneista mielenosoituksista. Pari vuotta sitten valmistunut australialais-kanadalainen The Babadook -elokuva edustaa lajityypiltään kauhua, mutta se ei käsittele seksuaalivähemmistöjä millään tapaa. Tästä huolimatta suoratoistopalvelu Netflix nosti kyseisen elokuvan sateenkaariteemaa juhlistavaan leffalistaansa.

Herra Babadook on elokuvassa mielikuvituksen synnyttämä hattupäinen hirviö, joka alkaa terrorisoida leskirouva Amelian ja tämän pienen pojan elämää perheen isän kuoleman jälkeen. Huikean hyvää palautetta saanut psykologinen kauhuraina kerää nyt koko ajan lisää näkyvyyttä hilpeiden Babashook-meemien kautta, joita verkkoon on tulvinut sitten Netflixin mokan tultua julki. Vaikkapa Twitterissä esim. #babashook-tunniste tuottaa joukoittain humoristisia kuvia herra Babadookista demonina, joka on ns. tullut kaapista.

Ei ole tiedossa, tapahtuiko The Babadookin lisääminen Netflixissä seksuaalivähemmistö-teeman alle lopulta tarkoituksella, ohjelmointivirheen takia vai miksi. Babadook-meemi on joka tapauksessa otettu avosylin vastaan LGBT-väestön keskuudessa.

Lähteet: Independent, CinemaBlend, Twitter

Kuva: Twitter

Lisää luettavaa