Kaunotar ja hirviö ei joutunut pannaan Venäjällä, mutta…

8.3.2017 16:02

Disneyn uusi ja tällä kertaa ei-animoitu versio Kaunotar ja hirviö -klassikkosadusta saa ensi-iltansa myös Suomessa ensi viikolla. Emma Watsonin ja Dan Stevensin tähdittämä leffa on puhuttanut etukäteen mm. sillä, että siinä nähdään väitetysti Disney-elokuvien ensimmäinen homoseksuaali hahmo ikinä. Tämä saattaa tehdä elokuvan levityksestä kuitenkin ongelmallisempaa maissa, joissa homoseksuaalisuutta ei hyväksytä. Toisaalta rainaa on kieltäytynyt esittämästä myös eräs Yhdysvaltojen Alabamassa sijaitseva elokuvateatteri.

Venäjän arveltiin asettavan pahimmassa tapauksessa niin ikään koko uuden Kaunotar ja hirviö -tulkinnan pannaan. Vaikka elokuvan homoseksuaali hahmo, Josh Gadin näyttelemä LeFou (kuvassa keskellä), on pelkkä sivuhenkilö isommassa tarinassa, tämän mukana olo on saanut maan viranomaiset asettamaan elokuvan ns. suurennuslasin alle. Venäjän duuman jäsen, kansanedustaja Vitali Molonov on ollut yksi heistä, jotka vaativat elokuvan tarkistamista.

– Tässä tilanteessa yhteisö ei voi vain tuppisuisesti katsella, mitä elokuvanlevittäjät tarjoavat lastensatuna – ilmiselvää, naamioimatonta ja häikäilemätöntä synnin ja kieroutuneisuuden propagandaa, Molonov perusteli vaatimustaan.

Uusimman tiedon mukaan Venäjä ei kuitenkaan kiellä elokuvan esittämistä. Sen sijaan tälle Kaunotar ja hirviö -rainalle on lätkäisty korkea ikärajaluokitus. Alle 16-vuotiailla ei maassa ole sen katsomoon asiaa.

Lähteet: ScreenDaily, IndieWire

Kuva: Disney Enterprises

Lisää luettavaa