Star Wars -henkinen uskonto yrittää saada jalansijaa

22.12.2016 21:50

Voimaan uskovat kokivat pettymyksen Englannissa. Tämä Tähtien sodassa vuonna 1977 ensimmäistä kertaa esitelty yliluonnollinen elementti on asia, johon myös jotkut haluavat uskoa tässä galaksissa. Temple of the Jedi Orderin jäsenet uskovat siihen jopa niin vakaasti, että he yrittivät rekisteröidä yhteisöään Iso-Britanniassa.

Rekisteröinnin tarkoitus oli saada yhteisölle virallinen lupa varojenhankintaan. Temple of the Jedi Orderin hakemus kuitenkin hylättiin, sillä Britannian hyväntekeväisyyskomissio (The Charity Commission for England and Wales) katsoi kyseisen yhteisön jättävän uskontokuntana toivomisen varaa; kokonaan internetissä toimiva organisaatio ei vaikuttanut siis olevan tarpeeksi uskottava komission mielestä.

Kuten Tähtien sodan esittelemät jedit, myös Temple of the Jedi Orderin jäsenet pitävät mystistä voimaa totena. He pitävät myös elokuvien jedien tapaan rauhanomaista elämää hyvänä ja kannattavat kaikkea sitä mitä Star Wars -universumin läpeensä kieroutuneet ja pahat sithit eivät allekirjoittaisi. Temple of the Jedi Orderin kotisivuilla silti painotetaan, että Star Wars -franchisen jedit ovat kokonaan toinen juttu kuin heidän jedisminsä kannattajat.

Vaikka jedismin kannattajat kokivat kolauksen Britanniassa, Australiassa heillä on syytä röyhistellä rintaansa. Siellä ateistit ovat ärähtäneet maan uskontotilastoista, jotka ovat heidän mukaansa vääristyneet pelkästään siksi, että jopa yli 64 300 kansalaista on kirjannut sanan ”jedi” henkilötietoihinsa uskonnokseen. Australian ateistiyhdistyksen mielestä maan väestö näyttää tämän takia uskovaisemmalta kuin se todellisuudessa on, sillä tätä menoa ns. jedejä on maassa jo kohta yhtä paljon kuin sikhejä, joita oli puolestaan yli 72 000 vuonna 2011.

Lähteet: CinemaBlend, The Guardian, Gizmodo, idcommunity, BBC

Kuva: Marco Repola (kuvan cosplay-jedit eivät liity uutiseen)

Lisää luettavaa