Rogue Onen ensi-ilta lähestyy – mutta miltä leffa kuulostaa?

10.12.2016 14:14

Ensi viikon puolivälissä ensi-iltaan myös Suomessa tuleva Rogue One: A Star Wars Story on luultavimmin yksi loppuvuoden suurimmista hittielokuvista. Rainasta on saatu jo esimakua monien trailerien myötä, mutta miltä se kuulostaa? Säveltäjä John Williams on vuosikymmenet ollut sekä Steven Spielbergin että Tähtien sodan luoja George Lucasin luottomies – tässä elokuvassa hänen tilallaan on kuitenkin toinen kaveri.

Williams ei ole jättänyt Star Wars -universumia vielä kokonaan, sillä hänen musiikkiaan kuullaan n. vuoden kuluttua joulukuussa ensi-iltaan tulevassa Star Wars: Episode VIII:ssä, joka on jatkoa viime vuonna nähdylle Star Wars: The Force Awakensille. Näitä tarinoita ja vuonna 1977 valmistunutta Tähtien sotaa ennen sijoittuva Rogue One on ensimmäinen franchisen leffa, jossa Williamsin on korvannut toinen säveltäjä. Michael Giacchino (Rottatouille, Doctor Strange) on Williamsia 35 vuotta nuorempi musiikkimies, joka aloitti uransa videopelien parissa.

Giacchinon tehtävä ei ole ollut helppo, sillä hän tuli kuvaan mukaan vasta Rogue Onen lisäkuvausten aiheuttamien aikataulumuutosten myötä tänä syksynä. Ennen häntä Williamsin paikalle oli nimetty Alexandre Desplat (Kuninkaan puhe, The Grand Budapest Hotel). Giachhinon Star Wars -säveliä on mahdollista makustella etukäteen Enterntainment Weeklyn jakaman videon myötä.

Kuten EW huomauttaa, täysin ilman Williamsia tämäkään Star Wars -musiikki ei ole. Myös ko. videolla patarumpuja paukuttaa nimittäin John Williamsin veli Don Williams.

Lähteet: EW, THR

Kuva: LucasFilm LFL 2016

Lisää luettavaa