Kaufman-suosikista suunnitellaan TV-sarjaa

8.10.2016 16:59

Vuonna 2004 julkaistu Tahraton mieli näyttää saavan TV-sarjakäsittelyn. Jim Carreyn ja Kate Winsletin tähdittämä draama kertoi eroon ajautuvasta pariskunnasta, joka päättää turvautua uuteen teknologiaan pyyhkiäkseen pieleen menneen liiton muistot mielestään. Käsikirjoituksestaan Oscarilla palkitun elokuvan tekstistä vastannut Charlie Kaufman ei kuitenkaan ole sarjan tekijätiimissä näillä näkymin mukana.

Kaufmanilla itsellään on meneillään leffankirjoitusprojekti, jota hän on luonnehtinut satiiriksi Yhdysvalloista. Sen lisäksi hän kirjoittaa kirjaa. Kaufman, jonka tuorein elokuva, aikuisille suunnattu animaatio Anomalisa, sai ensi-iltansa myös Suomessa keväällä, on epäillyt rahoituksen keräämisen onnistumista satiirielokuvaansa varten. Tosin Yhdysvaltojen presidentinvaalikamppailu on osoittanut, että komedialliselle lähestymistavalle on tilausta ainakin siinä.

Tahrattoman mielen TV-sarjaversion taustalla on myös suositusta Mr. Robot-sarjasta tunnettu yhtiö Anonymous Content. Sen käsikirjoittajaksi on kiinnitetty Zev Borow, joka on kirjoittanut myös koomista agenttisarja Chuckia. Sarjan pilotin valmistumisaikataulua ei ole vielä julkistettu.

Lähteet: THR, Huffington Post

Kuva: Focus Features

Lisää luettavaa