Otsikoissa ryvettynyt ex-pääministeri saa elokuvakäsittelyn Cannes’ssa palkitulta ohjaajalta

8.9.2016 14:41

Italian entinen pääministeri, vallassa vielä vuonna 2011 ollut Silvio Berlusconi, on saamassa oman elokuvan. Berlusconin värikäs hahmo tunnetaan hyvin myös meillä, mihin ovat vaikuttaneet mm. häneen useaan otteeseen liitetyt syytökset korruptiosta, puheet mafiakytköksistä ja hänen persoonalliset kommenttinsa julkisuudessa. Elokuvaan voi siis olettaa löytyvän runsaasti kiinnostavia aineksia jopa lyhyeltä matkaa Berlusconin elämää.

Berlusconi-elokuvaa ohjaamaan on valittu useita palkintoja (mm. Cannes’n elokuvafestivaaleilla, European Film Awards -kilpailussa, Karlovy Vary -festivaaleilla, Oscar- ja BAFTA-gaalassa) voittanut Paolo Sorrentino. Youth-elokuvastaan tunnettu italialaisohjaaja, jolta on nyt tulossa julki myös Jude Law’n tähdittämä televisiosarja The Young Pope, kuvaa Berlusconi-elokuvaa ensi vuoden puolella. Tällä haavaa hän työstää vielä sen käsikirjoitusta.

Leffa kulkee nimellä Loro, joka tarkoittaa italiaksi ”he”, mutta nimi leikittelee myös kielellä, sillä muodossa l’oro se tarkoittaisi kultaa. Elokuvan roolitusta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Sorrentinon epäillään valitsevan Berlusconin osaan vuonna 1959 syntyneen Toni Servillon, joka on nähty myös hänen Oscar-palkitun Suuri kauneus -leffansa ja toisen pääministerielokuvansa, Il Divo: Giulio Andreottin merkillinen elämä, pääosissa.

 

Lähteet: Variety, The Local, The Guardian, Empire

Kuva: www.la-moncloa.es

Lisää luettavaa