Brittikatsojia on hämmentänyt paikallisen Channel 5:n valitsema teema. Kanava päätti esittää yhden kokonaisen iltapäivän pelkkiä jouluelokuvia. Tässä ei tietenkään olisi mitään ihmeellistä jouluna, mutta Channel 5:n putki osui viime sunnuntaille, eli 21. päivä elokuuta.
Kanava mainosti leffaputkeaan ennakkoon mm. Twitterissä hashtagilla #Christmascomesearly (ts. #joulutuliaikaisin). Myös kanavalla esitetyssä hauskojen kotivideoiden ohjelmassa oli joulutunnelmaa ja ns. julkkis Big Brother -versiossa oli mukana jouluaiheinen tehtävä. Joulumaraton keskellä lämmintä elokuuta sai osan yleisöstä kuitenkin harmistumaan. Monet pitivät koko ideaa vitsinä – ja jopa kanavaa pelkkänä vitsinä.
@dannyc118: laiskaa ohjelmakartan tekemistä vai nerokasta markkinointia? Te päätätte.
@fruitbat00: Hyvästi, poistan kanavanne TV:stäni joulun JÄLKEISEEN aikaan asti.
@BarcaJim: Channel 5 näyttää kolme jouluelokuvaa tänään. Viikkoa ennen elokuun lomaviikonloppua. Jonkun pitää mennä sinne vasaran kanssa.
Negatiivisten palautteiden lisäksi kanava sai kuitenkin myös runsaasti hyvää palautetta:
@gwens_lamb: rakastan tätä! Sytytin joulukynttilän ja kaikki on valmista!
@alltimelowtho: Channel 5:n “Joulu tuli aikaisin” [on] parasta sitten kesän
@StephanieOtty: Näyttäisi, että Channel 5 rakastaa joulua yhtä paljon kuin minä… Outoa, mutta en valita.
Varhaisen jouluteemansa puitteissa kanava esitti yli viisi tuntia jouluelokuvia, joihin lukeutuivat mm. sellaiset melko vähän tunnetut nimekkeet kuin Christmas Song ja Defending Santa.
Lähteet: RadioTimes, Metro News, Channel 5, Twitter
Kuva: Lotus Head