Nälkäpelin aloittama buumi hiipuu: Outolintua ei nähtäne enää teattereissa

21.7.2016 13:05

Vuonna 2014 julkaistu Outolintu-tieteiselokuva seurasi monella tavalla hittielokuvasarja Nälkäpelin jälkiä. Kuten pari vuotta ennen sitä valmistunut Nälkäpeli, myös Outolintu pohjasi suosittuun dystooppiseen nuortenkirjasarjaan. Jennifer Lawrencen tähdittämän Nälkäpeli-sarjan viimeinen osa, Matkijanärhi, osa 2, julkaistiin viime vuonna leffateattereissa, mutta Outolinnun tulevaisuus näyttää heikommalta.

Tuotantoyhtiö Lionsgate ei näillä näkymin ole tuomassa Outolinnun seuraavaa osaa, The Divergent Series: Ascendantia, ollenkaan elokuvateatterilevitykseen. Shailene Woodleyn näyttelemää hahmoa jo kolmessa elokuvassa seurannut yleisö joutuu näillä näkymin tyytymään seuraavaksi TV-elokuvaan. Ensi vuodeksi suunniteltu Ascendant on vasta aivan alkutekijöissään – edes sen kuvauksia ei ole vielä aloitettu.

Nuorisodystopioiden buumi on ollut hiipumaan päin. Esim. Outolinnun viimeisin osa keräsi yksin Yhdysvalloissa lippuluukuilta 29 miljoonaa dollaria vähemmän kuin edeltäjänsä. TV-leffan lisäksi Lionsgatella suunnitellaan kuitenkin jatkaa Outolinnun tarinaa myös TV-sarjassa. Outolinnun kilpailijoihin kuuluva Labyrintti eli The Maze Runner puolestaan jatkunee silti valkokankailla. The Maze Runnerin keskeisiin näyttelijöihin kuuluva Dylan O’Brien on toipunut maaliskuussa leffan kuvauksissa sattuneesta onnettomuudesta siinä määrin, että elokuvalle on uskallettu antaa jo uusi julkaisupäivämäärä, 12.1.2018.

Lähteet: CinemaBlend, THR, Deadline, Box Office Mojo

Kuva: Nordisk Film

Lisää luettavaa