Christopher Nolanin sotaelokuva vaatii kalliita satsauksia

11.6.2016 14:38

Batman-trilogiastaan tunnettu Christopher Nolan kuvaa toisen maailmansodan aikaan sijoittuvaa sotaelokuva Dunkirkiä parhaillaan. Maaliskuussa Ranskassa aloitettuihin kuvauksiin tarvitaan runsaasti tarpeistoa ja väkeä, vaikka tekijät voisivat halutessaan täyttää kaikki nämä tarpeet tietokonegrafiikalla. Nolanin uuteen leffaan ei kuitenkaan kelpuuteta pelkkiä pikseleitä, vaikka esim. hänen Inception-rainassaan nähtiinkin huikeaa tietokonetaidetta.

Dunkirkin taustalla toimiva Warner Bros. -studio on hankkinut kuvauksia varten aidon antiikkilentokoneen, jonka hinta huimaa päätä. 5 miljoonaa dollaria eli n. 4,44 miljoonaa euroa maksanut lentokone on lentänyt myös toisessa maailmansodassa, mutta kokee Nolanin leffassa viimeiset hetkensä. Se varustetaan IMAX-kameroilla lentokuvauksia varten, joiden jälkeen tämä konevanhus rysäytetään maahan – oikeasti.

Koko elokuvan budjetti ei ole vielä tiedossa, mutta vertailun vuoksi: Aku Louhimiehen uutta Tuntematon sotilas -leffaa kuvataan n. 7 miljoonan euron budjetilla, eli mikäli siinä käytettäisiin samanlaista lentokonetta kuin Nolanin Dunkirkissä, Tuntemattoman muihin kustannuksiin jäisi vain runsaat 2 miljoonaa euroa. Dunkirkin näyttelijäkaartissa ovat mukana Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance ja Kenneth Branagh. Leffan on määrä saapua teattereihin ensi vuonna.

Lähteet: CinemaBlend, ScreenRant, Variety, HS

Kuva: Imperial War Museums/Dunkirk 1940

Lisää luettavaa