Nuori teki rikoksia kauhuelokuvan hengessä

3.6.2016 14:23

19-vuotiasta Jonathan Cruzia syytetään useista rikoksista, joita hän ehti tehtailla peräti neljän päivän ajan. Yhdysvaltojen Indianasta kotoisin oleva Cruz mm. riisti hengen kolmelta henkilöltä. Oikeuden kuuleman todistajan mukaan nuorukainen oli todennut hänelle olevansa ns. puhdistamassa, mikä viittaa vuonna 2013 julkaistuun kauhuelokuvaan Puhdistuksen yö.

Kyseinen kauhuelokuva kertoo tulevaisuuden yhteiskunnasta, jossa mitä tahansa rikoksia – murhat mukaan lukien – saa tehdä tietyn 12-tunnin periodin kuluessa. Puhdistuksen yölle on tehty myös jatko-osa, Puhdistuksen yö: Anarkia, jonka katsotaan niin ikään toimineen nuorukaisen innoittajana tosielämän raakuuksiin. Syyttäjän mukaan Cruzin teoille löytyy useita todistajia, mutta hänen järkyttävät tekonsa tallentuivat myös usean kameran kautta ja todisteina käytetään lisäksi hänen puhelimestaan löydettyjä tekstiviestejä.

Cruz otettiin kiinni toukokuun 16. päivä. Siihen mennessä hän oli ehtinyt täysin sattumanvaraisten murhien lisäksi kidnappaamaan erään naisen aseella uhaten ja tekemään useamman ryöstön kotiosavaltiossaan. Puhdistuksen yön seuraava jatko-osa saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa heinäkuussa, mutta Cruzilla ei liene elokuvateatteriin mitään asiaa. Häntä pidetään tiukasti kalterien takana.

Lähteet: The Wrap, CinemaBlend

Kuva: Universal

Lisää luettavaa