Kiistelty fanileffa saa tuen virallisen Star Trek -leffan tekijöiltä

Star Trek -elokuvia fanittavien itsenäisten elokuvantekijöiden Axanar-raina on ollut pitkään kovassa vastatuulessa. Toisin kuin usean muun fanielokuvan kohdalla on käynyt, Axanarin tekijät haastettiin oikeuteen tekemisistään. Heidän katsottiin loukanneen tekijänoikeuksia siksi, että he halusivat käyttää elokuvassaan myös muissa franchisen faniluomuksissa aiemmin ilman vaateita käytettyä keksittyä klingonien kieltä ja muita tutunoloisia yksityiskohtia.

Axanarin tekijät ovat haasteen jälkeen kärvistelleet kuin tulisilla hiilillä, mutta heille on löytynyt myös ymmärtäjiä - hieman yllättävältä taholta. Kesällä ensi-iltaan tulevan seuraavan virallisen Star Trek -elokuvan tuottaja J.J. Abrams ja leffan ohjaaja Justin Lin ovat molemmat ilmaisseet julkisesti tukensa Axanarin tekijätiimille. Star Trek Beyondia viime viikon lopulla uuden trailerin kautta esitellyt Abrams totesi Axanariin kohdistuneista tekijänoikeussyytöksistä, ettei fanien sellainen kohtelu ollut sopivaa.

Star Trekin oikeudet omistavien CBS:n ja Paramountin lakimiehet ovat hankaloittaneet Axanarin valmistumista viime joulukuusta asti. Fanielokuvan tekemiseen kerättiin joukkorahoituspalveluissa satojatuhansia dollareita, mikä sai oikeudenomistajat katsomaan, että Axanarin tekijät yrittivät hyötyä Star Trek -franchisesta rahallisesti. Oikeustoimia ei vielä virallisesti ole keskeytetty, mutta tuottaja Abramsin mukaan se on suunnitelmissa.


Lähteet: Gizmodo, Deadline

Kuva: Axanar Productions

R. Isoviita 23.05.2016 klo 06:10

Uusimmat uutiset

Mitä kummaa? Disney laittoi irlantilaiskylän uuteen uskoon

Pitkään odotettu jatko-osa tekeillä.

R. Isoviita

Leffalippupalvelua epäillään toimista käyttäjäkuntaansa vastaan

Yhdysvaltalainen palvelu sai lokaa päälleen.

R. Isoviita

Kauhusarja Scream jatkuu, mutta mistä nyt on kyse?

Wes Cravenin aloittama leffasarja tekee paluuta ensi vuonna.

R. Isoviita

Etkö saa tarpeeksesi Jurassic Parkin kuumasta kaaosteoreetikosta? Lisää tulossa…

Jurassic World: Dominion ei ole ainut, jossa Jeff Goldblumin hahmo seikkailee jatkossa.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...