Miljoonia huijannut elokuvatuottaja jäi kiinni

9.5.2016 14:14

Kauniisti sanottuna erikoislaatuisia talousjärjestelyjä osataan tehdä myös elokuva-alalla. Eräs tällaisista toimijoista on tuottaja Felix Vossen, joka on otettu kiinni pitkällisen ajojahdin jälkeen Espanjassa. Hurmaavaksi persoonallisuudeksi kuvailtua Vossenia syytetään jopa 45 miljoonan punnan eli yli 57 miljoonan euron huijaamisesta brittiläisiltä sijoittajilta.

Alkujaan saksalainen Vossen eli ulospäin hohdokasta elämää: hänen kerrotaan mm. pukeutuneen kalliisiin vaatteisiin, seurustelleen mallinakin työskennelleen TV-juontaja Sophia Rafaatin kanssa ja omanneen pankkitilejä Lontoon lisäksi ainakin Sveitsissä ja New Yorkissa – tilejä, jotka jäädytettiin sen jälkeen, kun Vossen päätti kadota huijaussyytösten tultua ilmi.

Vossen siirtyi elokuva-alalle toimittuaan menestyksekkäästi osakemarkkinoilla. Hänen ensimmäinen elokuvatuotantonsa oli pitkänlinjan brittitähti Charlotte Ramplingin pääosittama trilleri I, Anna, mutta Vossen toimi tuottajana myös toimintaleffa The Sweeneyssä ja rikoselokuva Pusherissa. Hänen oli tarkoitus niiden jälkeen tehdä draamakomedia Miss You Already Drew Barrymoren kanssa, mutta suunnitelmat kaatuivat Vossenin osalta, kun hän ilmoitti muulle tiimille, ettei pystyisi muiden kiireidensä takia hoitamaan elokuvan rahoituspuolta.

Espanjan poliisi otti Vossenin kiinni havaittuaan tämän epäilyttävän käytöksen viime kuun lopulla. Tiedossa ei ole, oliko Vossen ehtinyt käyttämään plastiikkakirurgin apua ulkonäkönsä muuttamiseksi, kuten hän oli VICE median mukaan harkinnut tehdä.

Pidätyksen yhteydessä hänen hallustaan löydettiin kreikkalainen ajokortti, italialainen henkilökortti ja runsaasti eri maiden valuuttaa. Vossenin asunnosta löydettiin lisäksi väärennettyjä passeja, 11 kännykkää, kuusi kannettavaa tietokonetta ja 244 grammaa huumaavia aineita. Hänet on toimitettu Sveitsin poliisin huomaan odottamaan tapauksen jatkotoimenpiteitä.

Lähteet: Telegraph, Vice media, Daily Mail

Kuva: Embargo Films/ The Sweeney, 2012

Lisää luettavaa