Robert Downey Jr. Sherlock Holmesiksi kolmannen kerran

26.4.2016 13:36

Näyttelijä Robert Downey Jr. on kysytty mies. Seuraavaksi Captain America: Civil War -rainassa Iron Manina mukana olevan Downey Jr:n tiedotettiin hiljattain näyttelevän samaa hahmoa myös ensi vuodelle suunnitellussa Spider-Man: Homecoming -seikkailussa. Hän on kuitenkin palaamassa myös mestarietsivä Sherlock Holmesin rooliin.

Downey Jr. on esittänyt Holmesia sekä 2009 että 2011 englantilaisen Guy Ritchien ohjauksessa. ShortListille antamassaan haastattelussa näyttelijä paljastaa keskustelleensa etsiväelokuvien jatkosta Ritchien kanssa. Heidän on tarkoitus aloittaa seuraavan Holmes-leffan kuvaukset tämän vuoden lopulla.

Kolmatta Ritchien, Downey Jr:n ja hänen aisapariaan Watsonia näyttelevän Jude Law’n Holmes-elokuvaa käsikirjoittaa James Coyne. Hän on aiemmin laatinut fantasiaseikkailu Vikingdomin käsikirjoituksen, mutta muuten tämän tekstinikkarin filmografia on vielä lyhyt. Coyne ei ole ensimmäinen, joka on kiinnitetty kirjoittamaan Sherlock Holmes 3:a, sillä jo leffasarjan toisen osan julkaisun aikaan tehtävän tiedotettiin menneen Iron Man 3 -käsikirjoittaja Drew Pearcelle.

Lähteet: ShortList, Deadline, CinemaBlend

Kuva: Warner Bros./ Sherlock Holmes: A Game of Shadows, 2011

Lisää luettavaa