Mies ja alaston ase -näyttelijä on kuollut

1.3.2016 07:21

Pokerinaamaisen Leslie Nielsenin rinnalla Mies ja alaston ase -elokuvatrilogiassa hauskuuttanut veteraaninäyttelijä George Kennedy on kuollut. Idaholaisessa hoivalaitoksessa pois nukkunut Kennedy oli kuollessaan 91-vuotias. Hän vietti syntymäpäiväänsä juuri helmikuussa.

Vaikka nuorempi yleisö muistaa Kennedyn lähinnä hauskasta etsivä Ed Hockenin osasta, 1950-luvun puolivälistä televisionäyttelijänä toiminut näyttelijä oli laajemman skaalan mies. Hän oli mm. mukana useissa lännensarjoissa ja löi itsensä laajasti läpi vuonna 1967 Paul Newmanin tähdittämän vankilakuvaus Lannistumaton Luke sivuosasta. Sekä Kennedy että Newman olivat Oscar- ja Golden Globe -ehdokkaina samaisesta elokuvasta ja Kennedy myös voitti karskin mutta hyväntahtoisen Draglinen roolista Oscarin. Hänen myöhempiin rooleihinsa lukeutui mm. Airport-katastrofielokuvasarjan jokapaikanhöylä Joe Patroni, jolle osui aina kohtaloksi olla mukana todistamassa lento-onnettomuutta.

Kennedyllä oli ennen uraa tv- ja elokuvanäyttelijänä jo vuosien kokemus esiintymisestä; hänen vanhempansa olivat teatterialalla ja armeijavuosinaan hän toimi Yhdysvaltain armeijan radion palveluksessa. Myöhemmin hän kirjoitti myös rikoskirjallisuutta. Viimeisen kerran Kennedy nähtiin elokuvassa vuonna 2014, uhkapelijännäri The Gamblerin sivuroolissa.

 

Näyte elokuvasta Lannistumaton Luke:

 

Näyte elokuvasta Mies ja alaston ase 2½:

 

Lähteet: TheWrap, Variety

Kuva: CBS

Lisää luettavaa